Format atarken "Windows 11 yüklenemiyor" hatası

Kkamberr

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR 4 XPG
SSD veya HDD modeli
Kingston 1 TB
Ekran kartı
1650 Super
Anakart
Asrock A320
İşlemci
Ryzen 5 2600
Normal flash bellek ile formatladım. %80'e gelince hemen yeniden başlatılıyor yazıyor ve peşine Windows 11 yüklenemiyor hatası veriyor. Windows 10 yüklemeyi denerim birazdan ama bunun sebebi ne olabilir?

Windows' un kendi sitesinden en güncel ISO indirip, Rufus ile usb belleğe UEFI olarak kurdunuz mu ? Sonrasında BIOS' dan USB yi UEFI olarak başlatıp sorunsuz kurulum yapmanız gerekiyor.

Normal flash bellek ile formatladım. %80'e gelince hemen yeniden başlatılıyor yazıyor ve peşine Windows 11 yüklenemiyor hatası veriyor. Windows 10 yüklemeyi denerim birazdan ama bunun sebebi ne olabilir?
Mümkünse kuruluma başlamadan önce BIOS'u güncelleyin. BIOS fabrika ayarlarına sıfırlayın ve kurulum için gerekli temel BIOS ayarlarını yapıp kaydedin.
Anakartınız destekliyorsa W11 HOME son sürüm kurun.
Kurulum esnasında ethernet kablosu kullanın.

ISO da ve USB bellekte sorun olmadığından, kurulum USB sini doğru yapılandırdığınızdan emin olun...

ek: Kurulum esnasında kasada sadece sistemi kuracağınız disk takılı olsun, ek disk var hepsinden önce çıkartın. Kurulumdan sonra tekrar takarsınız.

Mümkünse kuruluma başlamadan önce BIOS'u güncelleyin. BIOS fabrika ayarlarına sıfırlayın ve kurulum için gerekli temel BIOS ayarlarını yapıp kaydedin.
Anakartınız destekliyorsa W11 Home son sürüm kurun.
Kurulum esnasında Ethernet kablosu kullanın.

ISO da ve USB bellekte sorun olmadığından, kurulum USB'sini doğru yapılandırdığınızdan emin olun...

Ek: Kurulum esnasında kasada sadece sistemi kuracağınız disk takılı olsun, ek disk var hepsinden önce çıkartın. Kurulumdan sonra tekrar takarsınız.

Dediğin gibi bütün diskleri çıkarmak işe yaradı. Yeni SSD takmıştım NVMe. Sağ olun

Dediğin gibi bütün diskleri çıkarmak işe yaradı. Yeni SSD takmıştım NVMe. Sağ olun
İyi ki sorun çıkmış ve kurulum yapamamışsınız.
Kurulumu yapabilseydiniz sistem normal gibi çalışacaktı ama sistem bölümleri kusurlu, olmaması gereken bir şekilde yapılandırılmış olacaktı. Eski sistemin yüklü olduğu disk takılı iken yeni bir diske sistem kurulursa mutlaka sorunlu olur. ( Tabi ki kastedilen, eski disk silinmemiş ise.)
Çözüldüğüne sevindik...
İyi akşamlar..

İyi ki sorun çıkmış ve kurulum yapamamışsınız.
Kurulumu yapabilseydiniz sistem normal gibi çalışacaktı ama sistem bölümleri kusurlu, olmaması gereken bir şekilde yapılandırılmış olacaktı. Eski sistemin yüklü olduğu disk takılı iken yeni bir diske sistem kurulursa mutlaka sorunlu olur. ( tabii ki kastedilen, eski disk silinmemiş ise.)
Çözüldüğüne sevindik...
İyi akşamlar.

Sağ olun ikinize de teşekkür ederim iyi akşamlar.

Geri
Yukarı