Format atılmasına rağmen bilgisayardaki virüs silinmedi

Ligmaa

Centipat
Daha fazla  
Format atmadan önce Kaspersky'nin ücretli sürümünü satın aldım ve bilgisayarımı tarattım, ancak hiçbir tehdit bulunamadı. Yaklaşık 3 ay önce bilgisayarıma virüs bulaştı ve bu nedenle format atıp temiz bir kurulum yaptım. Format sırasında diskleri tamamen sildim ve yeniden kurulum yaptım.

Şimdi ise yeniden aynı sorunları yaşıyorum. Oyun oynarken bilgisayar kasıyor veya donuyor, fare istemediğim yerlere hareket ediyor. Process Explorer'da birkaç .exe uzantılı uygulama gördüm ve bu uygulamalar işlemcimi tüketiyor. Ancak, bunları ne durdurabiliyorum, ne VirusTotal üzerinden taratabiliyorum, ne de dosya konumlarına erişebiliyorum. Yönetici hesabında olmama rağmen erişim hatası alıyorum.

Format attıktan hemen sonra Kaspersky'yi kurmuştum ve yüklediğim uygulamalara dikkat ediyordum, fakat bilgisayarım yine virüslendi. Bu durumda Router'dan şüpheleniyorum ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetinize bağlanan birisi bunları yapıyor olabilir. Modem şifrenizi değiştirin ve WPA2 veya WPA3 korumasını açın. Ek olarak ESET indirin.

İnternetinize bağlanan birisi bunları yapıyor olabilir. Modem şifrenizi değiştirin ve WPA2 veya WPA3 korumasını açın. Ek olarak ESET indirin
bunlardan olduğundan eminmisiniz bunları yapıp bilgisayara bidaha format atıcam ama tekrar yaşanmicandan emin olmak istiyorum

bunlardan olduğundan eminmisiniz bunları yapıp bilgisayara bidaha format atıcam ama tekrar yaşanmicandan emin olmak istiyorum
Format atmaktan kastınız Rufus ile usb bellekten atmak mı yoksa windows ayarlarından atmak mı? Çünkü windows ayarlarından atıyorsanız virüsün gitmemesi olası bir durum. Eğer USB ile attıysanız iki seçenek kalıyor ya virüs girdi ama yukarıda Kaspersky kullandığınızı ve indirdiğiniz programlara dikkat ettiğinizi söylediniz. O zaman tek seçenek wifi ağınıza erişimi olan birisi yapıyor bunu. Modem şifresini ve admin panelinin şifresini değiştirin ve dediklerimi uygulayın.

Format atmaktan kastınız Rufus ile usb bellekten atmak mı yoksa windows ayarlarından atmak mı? Çünkü windows ayarlarından atıyorsanız virüsün gitmemesi olası bir durum. Eğer USB ile attıysanız iki seçenek kalıyor ya virüs girdi ama yukarıda Kaspersky kullandığınızı ve indirdiğiniz programlara dikkat ettiğinizi söylediniz. O zaman tek seçenek wifi ağınıza erişimi olan birisi yapıyor bunu. Modem şifresini ve admin panelinin şifresini değiştirin ve dediklerimi uygulayın.
Flash bellek üzerinden format attım, ancak aklıma bir soru daha geldi: Eğer virüs bilgisayara bulaştıysa, ağ üzerindeki diğer cihazlara da (tablet, telefon vb.) bulaşmış olabilir mi?

Flash bellek üzerinden format attım, ancak aklıma bir soru daha geldi: Eğer virüs bilgisayara bulaştıysa, ağ üzerindeki diğer cihazlara da (tablet, telefon vb.) bulaşmış olabilir mi?
Android cihaz kullanıyorsanız ihtimali var ama kesin bulaşmış diyemeyiz. IOS kullanıyorsanız ihtimali yok denemez ama çok çok düşük bir ihtimali var oda kullandığınız bir uygulamanın açığını bulup ondan faydalanmak. Yani nerdeyse yok. Sonuç olarak bulaşmış olma ihtimali var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı