@BerkayZ87 hocam benim bilgisayarım da resmi GameLoop emülatörü ile PUBG Mobile kuruluydu sorun yaşadığım için format attım (tek SSD var M.2 onunda ayrılmış alanlar dahil hepsini sildim ve kalan tek alanıda biçimlendirip formatı başlattım) format bitiminde Microsoft oturumu açtım ve kurulumu bitirdim lakin masaüstünde sadece çöp kutusu ve Microsoft Edge olması gerekirken, GameLoop ve PUBG Mobile'da vardı ama ikonları silik şekilde. Şaşırdım belki Microsoft oturumu açtığım için OneDrive ile önyükleme hazırlamıştır diyerek indirdim oyunu ve misafir hesabı seçtim. Hesap oluşturmak yerine format öncesi kullandığım misafir hesabı çıktı önüme. OneDrive o kadarını yapamaz herhalde ben diski mi biçimlendiremedim acaba diyerek yeniden format başlattım ve bu kez interneti kapattım. Format bitti oturum açmadım ve internete bağlamadan direk OneDrive programını kaldırdım. Oyunu tekrar yükledim ve yine aynı hesaba direk girdi. Bu nasıl mümkün olabilir bilginiz var mı acaba? Bu arada GameLoop oturum açma vs. yapmadım, PUBG Mobile içinde yapmadan direk misafir hesaba girdim komple formatlı bilgisayarda bu hesap nasıl kalabilir? Biz virüs tarzı bir şeylerden korkuyoruz olabilir mi öyle bir şey?
Format atmak bilgisayarındaki Yerel Disk (C adlı diskini silip tekrar yükler ama virüs falan filan girmez girerse tekrar atarsın tüm BIOS ayarlarında sıfırlanır ama şunu unutma ki Microsoft hep kendi uygulamarını falan filan gösteriyo sinir olursan sadece internetin fişini çek yani Ethernet kablosunu
Konu çok önce açılmış ancak her türlü virüs nasıl silinmiyor merak ediyorum yani tüm her şey silinmiyor mu? Ortaya sadece bomboş SSD ve donanımlar kalıyor. Her şey siliniyor yani virüs nerede kalabilir?
Hocam nadirde olsa rootkitler BIOS'a girebiliyor ben yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarım oldu format atıp Kaspersky'den rootkit ve tam tarama yapıp tekrar format atmışlardı ve sorun çözülmüştü.
Konu çok önce açılmış ancak her türlü virüs nasıl silinmiyor merak ediyorum yani tüm her şey silinmiyor mu? Ortaya sadece bomboş SSD ve donanımlar kalıyor. Her şey siliniyor yani virüs nerede kalabilir?