1 ay önce aldığım Monster Tulpar T5 22.1 model laptopumu biraz hor kullandım. Bir anda bir sürü oyun yükledim. Ve birkaç masaüstü dengesizliği var, arama kısmının çalışmaması, oyunların arada hata vermesi gibi. Format atacağım ama yeni cihaza da atasım gelmedi nedense. Format bilgisayarın ömrünü azaltır mı veya SSD'nin boyutu, okuma yazma hızı vs. değişir mi?
Azaltmaz. Ortalama bir Windows boyutu 10-15 GB civarı desek hiçbir şey. 30 GB'lık basit bir oyunu kurmak bile 2 kere format atmış gibi dosya yazıyor SSD'ye.
Bu cümleden dolayı yanlış bilgi uyarısı aldınız. Hiçbir şirket bilgisayarınıza kurduğunuz yazılmdan dolayı cihazınızı garanti dışı bırakamaz. İster Linux kurarsınız itserseniz FreeDOS.
Bu cümleden dolayı yanlış bilgi uyarısı aldınız. Hiçbir şirket bilgisayarınıza kurduğunuz yazılmdan dolayı cihazınızı garanti dışı bırakamaz. İster Linux kurarsınız itserseniz FreeDOS.
Her format attığınızda tüm oyunları tekrar kuracaksınız. Atıyorum hergün format atarsanız SSD bayağı bir okuma yazma yapacak. Format atmaya ihtiyaç duyduğunuzda atarsanız sorun olmaz. Format atmadan önce eğer diski tamamen silecekseniz SSD’yi kendi secure erase yazılımıyla silmeni öneririm.
Firmadan firmaya değişen bir durum. Casper buna izin vermezken HP, Lenovo, Asus bazı modellerde alt kapağın açılmasına izin veriyor. OC durumunu bilmiyorum ama sonuçta BIOS üzeirnden buna izin veriliyorsa istediğimi yaparım diye düşünüyorum.
Notebook modellerine en yeni nesil işlemci ve ekran kartlarını kullanan Monster'ın, adını Türk mitolojisinden alan dizüstü bilgisayar serilerini inceleyin!
www.monsternotebook.com.tr
Laptopta ne kadar OC yaparsınki? OC’u geri aldığında kimse anlamaz bile.
Her format attığınızda tüm oyunları tekrar kuracaksınız. Atıyorum her gün format atarsanız SSD bayağı bir okuma yazma yapacak. Format atmaya ihtiyaç duyduğunuzda atarsanız sorun olmaz. Format atmadan önce eğer diski tamamen silecekseniz SSD'yi kendi Secure Erase yazılımıyla silmeni öneririm.