Format ekranında M.2 SSD görünmüyor

420957

Hectopat
Merhaba hocalarım.
Arkadaşımın laptopuna M.2 SSD taktık. Hazırladığımız format USB'sinden zaten takılı olan hard diski görebildik ama SSD'yi göremiyoruz. Ne yapabiliriz?
Format USB'sini hazılarken Microsoft'un kendi USB hazırlama programını kullandık.

Tamamdır. BIOS'da CSM gibi bir ayar yok gibi görünüyor. Biraz daha kurcalayacağım. Olmazsa görünen hard diske Windows kurarım. RST sürücülerini flash diske atıp sürücüleri kurarak denerim. İşin garip yanı bu BIOS'da VMD ayarları da yok görünüyor. Normalde BIOS'da Advanced diye bir menü çıkması lazım. Bunda yok!

Görünen hard diske Windows kurdum. Disk yönetiminde de aygıt yöneticisinde de M.2 SSD görünmüyor. Bu sorunu yaşayan başka biri BIOS ayarlarından PCI-e diye bir seçeneği açarak çözdüğünü yazmış. Bilin bakalım bu bilgisayarın BIOS'unda öyle bir seçenek var mı?
Tabii ki yok ya da ben bulamadım. Laptop BIOS'ları berbat.

Son düzenleme:
Hocam BIOS'un güncel versiyonu var mı acaba bir bakabilir misiniz?

İllaki vardır hocam. Laptop bayağı eski. İçinde 8. nesil Intel var fakat BIOS güncellemesiyle olacağını düşünmüyorum. HP'nin kendi sitesinde bilerek Advanced ayarları kilitli tuttuklarını yazmışlar. Güncellesem bile açılmayacaktır. Bugün geç oldu artık. Yarın sabah M.2 SSD'yi çok çok düşük bir ihtimal de olsa takamamış olma ihtimalime karşı tekrar çıkarıp takacağım. Aklıma başka bir şey gelmiyor.
RST sürücüleri olmadığı için BIOS'da görünmüyor diye düşünürsek bu sefer de kurulu windowsda en azından aygıt yöneticisinde falan görünürdü diye düşünüyorum. O PCI seçeneğini aktif etmek çok mantıklı bir çözümmüş gibime geliyor ama dediğim gibi berbat BIOS.
Bir de hayatımda BIOS güncellemedim. Nasıl olur onu da bilmiyorum. İnternetten araştıracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…