Format nasıl atılır?

sl1ceTT

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. Öncelikle bilgisayarımı ilk aldığımda içinde Windows 10 Pro vardı sonra ayarlarda yükselt gibi bir şey geldi. Windows 11 Pro'ya yükselttim ve format nasıl atacağımı bilmiyorum. Bilgisayarcıya falan da gitmek istemiyorum daha öncesinden bu bilgisayarı sıfırla seçeneği ile sıfırlıyordum sağlıklı değilmiş, doğru olan formatın nasıl atılacağını söyler misiniz? PC şu an Windows 11 Pro ama aslında Windows 10 Pro.

Merhaba. Öncelikle bilgisayarımı ilk aldığımda içinde Windows 10 Pro vardı sonra ayarlarda yükselt gibi bir şey geldi. Windows 11 Pro'ya yükselttim ve format nasıl atacağımı bilmiyorum. Bilgisayarcıya falan da gitmek istemiyorum daha öncesinden bu bilgisayarı sıfırla seçeneği ile sıfırlıyordum sağlıklı değilmiş, doğru olan formatın nasıl atılacağını söyler misiniz? PC şu an Windows 11 Pro ama aslında Windows 10 Pro.

10/11 key aynıdır, aynı key ile 10/11 Dual bile yaparsın.

1. USB bellek hazırla

• En az 8 GB bir USB bellek lazım.

2. Microsoft'un resmi aracını indir

Download Windows 11

• Aç,
  • "ınstallation Media (USB flash Drive)" seç,
  • Windows 11 Pro kurulum dosyasını USB'ye hazırlasın.

✅ Bu adımda USB'yi kurulum diski haline getiriyorsun.

3. bilgisayarı USB'den başlat

• Bilgisayarı kapat.
  • USB takılı iken güç düğmesine bas ve hemen BIOS/Boot menü tuşuna bas (genelde F12, F11, ESC ya da F8 olur).
  • Boot menüden USB'yi seç.

4. temiz kurulum yap

• Windows kurulum ekranı gelir.
  • Dil ve klavye seç ➔ ileri de.
  • "şimdi yükle" de.
  • Ürün anahtarı sorarsa "skip" de ➔ lisans zaten kayıtlı.
  • Sıfırdan kurulum için:
    • Disk bölümleme ekranı gelir.
    • Tüm bölümleri (C özellikle) sil.
    • "Ayrılmamış alan" seçeneğine yeni diyerek sıfırdan yükleme yap.

Burdan izleyebilirsiniz hocam
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ufak bir hatırlatma dosyalarınızı ve belgelerinizi yedekleyi unutmayın. Format esnasında ise yanlış diske format atmayın.

Ufak bir hatırlatma dosyalarınızı ve belgelerinizi yedekleyi unutmayın. Format esnasında ise yanlış diske format atmayın.

-Bilgisayar sıfır ayarına gelmesini istiyorum, yani yedekleme yapmayacağım peki bilgisayarın kendi dosyalarını yedeklemem gerekiyor mu?

-Bilgisayarımda Windows'u etkinleştir yazıyor.

-Bilgisayar sıfır ayarına gelmesini istiyorum, yani yedekleme yapmayacağım peki bilgisayarın kendi dosyalarını yedeklemem gerekiyor mu?

Home kurarsan arkadasın biri fd arsiv de Windows konusunda 17 Nisanda Home OEM key paylasmıs, işine yararsa kullanırsın 5 adet. Aktifler kontrol ettim.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    194,6 KB · Görüntüleme: 12

Eğer temiz kurulum yaparsanız elbette yedeklenen gerekiyor. 2. depolama birimin varsa oraya depolama ve orayı yanlışlıkla biçimlendirme.

Eski Windows orijinal mi?

Yeni konular

Geri
Yukarı