Selamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayara format attım format atmasını bilen biriyim usb aracılığıyla format attım biostan hiçbir şey de değiştirmedim format esnasında ilk önce bu diske yüklenemez gibi 1 2 hata çıktı internet üzerinden çözümlere bakıp hallettim ardından normal şekilde format attım sonra 5 6 kere her restartta biosa gönderdi beni ardından hiçbir şey yapmadan pc normal açıldı formatlanmış şekilde 2. restarttan sonra bida açılmadı bios açıldı hep internette var olan tüm çözümleri denedim işe yaramadı bios ayarlarını default yaptım yine işe yaramadı lütfen yardım edin sistemim de bu şekilde;
Anakart : Z270 Gaming PRO GPU : MSI GeForce GTX1080 Ti CPU : i7 7700k RAM : 16GB DDR4 3000 Mhz HDD : WD 1 TB Caviar Black SSD : Samsung 500GB 960 Evo (3200/1800)
normalde burada sanırım sadece uefi hard disk yazıyodu ya da ssd ismi yazıyor şuan neden böyle? formatta gerçekleşti 2 kere açıldı çünkü kurulum falan da yaptım ssdyi 2 portta da çalıştırdım biri turbo m.2 diğeri normal ama nerde hata yapmış olabilirim? Yardım lütfen
Şu an cidden cihazı görüp deneme yanılma yapmadan anlamam mümkün değil ama M.2 portu ile ilgili bir sorun olabilir. Bu diske yüklenemez vs. gibi hataları nasıl çözdünüz acaba?
M.2 portundan çıkartıp normal yerine taktım SSD'yi M.2 portunda hiç çalışmıyor zaten. link ilk olarak burada olan hatayı aldım ve buradaki çözümü uyguladım. Video da 2:05'e kadar uyguladım. Ardından disk kopyalama bölümünde exit yapıp restart yaptım bu sorun çözüldü. Sonra bu diske yüklenemez hatası verdi link burada olan çözümü uyguladım yine bu da aynı çözüme benziyor. Bunu uygulayıp restart attım çözüldü.
Anladım, partition kısımları biraz beni aşıyor MBR GPT falan ondan o konuda pek bir şey diyemeyeceğim. Siz dediklerimi bir deneyin olmazsa herkesin yeniden Sosyal anasayfasında görmesi için yeni bir konu açın.
Anladım, partition kısımları biraz beni aşıyor MBR GPT falan ondan o konuda pek bir şey diyemeyeceğim. Siz dediklerimi bir deneyin olmazsa herkesin yeniden Sosyal anasayfasında görmesi için yeni bir konu açın.
Teşekkür ederim hocam o zaman yine de ki sanırım yeni konu açmam gerekicek çünkü kimsenin bakıp cevap verdiği yok:/
Konuda bilgisi olan yok mu yahu lütfen yardım
Konu eski bir konu ve çözüldü işaretlenmiş. Ancak bu çözüm bende işe yaramadı, aşağıda videoda arkadaşın anlattığı yöntemle çözdüm. Google arama ile gelenlere belki faydası olacaktır.