Format sonrası R5 5600X çok ısınıyor

CrisFx

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,

2021 yılında aldığım bilgisayarımda temizlik yapmak için 1.5 ay önce format attım ve o zamandan beri işlemcimde inanılmaz bir ısınma var. Macunlarımı yeniledim sıvı soğutucunun radyatörünü temizledim ama çözemiyorum. Masaüstünde veya BIOS ekranında 70-80 dereceleri bazen ise 90 dereceleri bile görüyor. Yük altında bir oyuna girdiğim zaman 96 dereceye sabit sıcaklıkta kalıyor bazen performans inanılmaz düşüyor 10-15 FPS civarına kadar bazen de sıcaklık yüksek olsa bile 144 sabit FPS alabiliyorum. 2-3 kere söktüm montajını düzgün yaptım ama olmuyor. Bazen düzelir gibi oluyor masaüstünde 39-40 derecelere kadar düşüyor bir süre yükte olunca yine 95 derecelere geliyor. Yeni sıvı soğutucu sipariş edeceğim ama problemim soğutucu mu tam olarak çözemiyorum, yardımcı olur musunuz?

Sistem özellikleri;

Ekran katı-Sapphire Radeon RX 6700 XT
Anakart-Gigabyte B550M S2H 5000MHz(OC) RGB M.2 AM4 mATX
Sıvı soğutucu-Thermaltake TH240 ARGB 240mm
İşlemci-AMD Ryzen 5 5600X 3.70 GHz 6 çekirdek

Hocam bios güncelleyip ve sıfırlayıp deneyebilirsiniz. Ayrıca hwmonitor aida64 gibi uygulamalardan işlemcinin çektiği voltajı görebilirsiniz.
Teşekkür ederim yardımlar için hocam, çok yüksek ihtimal ile soğutucu tarafında problem var gibi. Yeni soğutucu ile bakacağım duruma bir taraftan da işlemci için araştırma yapıyorum başka bir durum olabilir mi diye.

Teşekkür ederim yardımlar için hocam, çok yüksek ihtimal ile soğutucu tarafında problem var gibi. Yeni soğutucu ile bakacağım duruma bir taraftan da işlemci için araştırma yapıyorum başka bir durum olabilir mi diye.
Rica ederim hocam, sorunu çözünce yazarsanız harika olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı