Format Sonrası Virüsün Silinmeme Sorunu

harunum24

Hectopat
Selam, bilgisayara virüs bulaştı. Win32 Generit Virüs. Harddiski biçimlendirdim, UEFI kurulum yaptım, virüs silinmedi. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurulum yaptığınız kaynak da virüs barındırıyor olmasın? Kurulumu yaptığınız sabit disk haricinde başka bir sabit disk de bağlıysa virüs oradan tekrar bulaşmış da olabilir.

Bazı virüsler Windows kurarken boot ettiğinizde kendisini kopyalayabiliyor. Bu durumda önce herhangi bir Linux dağıtımı kurup, sonra tekrar formatlayarak Windows kurarak kurtulabiliyoruz. Yalnız bu virüslerde çok fazla rastlanılan bir durum değil. Virüs olduğuna emin misiniz?
Düzenleme: Ayrıca yedek alıyorsanız, yedeklerinizin arasına kendisini kopyalamış da olabilir.

Windows Yüklerken Yükselteme işlemi yapmadığınızdan ve tüm disklerin biçimlendirdiğiniz den eminmisiniz? hem C hemde D diski aynı zamanda kurtarma diskinde biçimlendirmeniz lazım.

1. işlem olarak: Özel yalnızca Windows'u yükle seçeneğini seçelim.

5-windows-10-kurulumu.fw_-1024x769.png

2.işlem olarak: Ekranda çıkan tüm Diskleri biçimlendirelim.

windows-10-install-format-5a8ef17b0e23d90037082568.PNG

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı