Formattan sonra anti virüs kurulmalı mı?

• Konuyu başlatan Le197
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 1.027
Hocam Kaspersky kurmanızı öneririm , Windows Defender kesinlikle yeterli olmayacaktır.

"Bilinçli kullanırsan anti-virus'e gerek kalmaz" diyenleri anlamıyorum artık ,heryerden zararlı fışkırıyor ve daha bir Trojan'i bile bulamayan Defenderi öneriyorlar.
Trojan indiriyorsan zaten bilinçli kullanıcı değilsindir. Şahsen yıllardır sadece defender kullanıyorum ve bunun dışında 2-3 ayda bir kez de malwarebytes ile tararım PC'yi nolur nolmaz diye. Eğer bilmediğiniz kaynaklardan sürekli yazılım indirmiyorsanız gerek yok antivirüse. Bedava iPhone kazandınız yazılarına tıklamıyorsanız sorun yok, antivirüse ihtiyaç da yok.

Bilinçli bir kullanıcı iseniz Windows Defender gerekli işlevi sağlıyor, ancak yine de Malwarebytes kurmanızı öneririm, çoğu reklam yazılımını bulup siliyor.
Zaten bir şey oldumu onu indiriyorum olmadı format. Ama artık olmaz çünkü baya bilinçlendim.
Trojan indiriyorsan zaten bilinçli kullanıcı değilsindir. Şahsen yıllardır sadece Defender kullanıyorum ve bunun dışında 2-3 ayda bir kez de Malwarebytes ile tararım PC'yi ne olur nolmaz diye. Eğer bilmediğiniz kaynaklardan sürekli yazılım indirmiyorsanız gerek yok antivirüse. Bedava iPhone kazandınız yazılarına tıklamıyorsanız sorun yok, antivirüse ihtiyaç da yok.

Bende onu diyorum hiçbir şey indirmiyorum, bilmediğim yerlere tıklamıyorum ama yine de lazım olur mu diye sorayım dedim.
Hocam emin misiniz ?
Eki Görüntüle 915763

Kaynağı belirtebilir misiniz ?

Her paylaşılan bilgilerin bir kaynağımı oluyor ki sen kaynak istedin hocam. Adamlar gizliden sızdırıyorlar bu bilgileri avast gibiler ise buna patlak veriyor. Kaspersky işini iyi yapıyorsa ne zaman bilgi sızdırsa ruhumuz duymaz.

Zaten bir şey oldumu onu indiriyorum olmadı format. Ama artık olmaz çünkü baya bilinçlendim.

Bende onu diyorum hiçbir şey indirmiyorum, bilmediğim yerlere tıklamıyorum ama yine de lazım olur mu diye sorayım dedim.

Her paylaşılan bilgilerin bir kaynağımı oluyor ki sen kaynak istedin hocam. Adamlar gizliden sızdırıyorlar bu bilgileri avast gibiler ise buna patlak veriyor. Kaspersky işini iyi yapıyorsa ne zaman bilgi sızdırsa ruhumuz duymaz.
Eğer arada Malwarebytes ile tarama yapacaksan bence gerçek zamanlı koruma için Windows Defender gayet yeterli. Bunların yanına başka programlar kurmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Eğer arada Malwarebytes ile tarama yapacaksan bence gerçek zamanlı koruma için Windows Defender gayet yeterli. Bunların yanına başka programlar kurmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Arada Malwarebytes ile taramama gerek yok bence zaten ne indirecemde tarıyacamki?

Arada Malwarebytes ile taramama gerek yok bence zaten ne indirecemde tarıyacamki?
Eğer hiç bir endişeniz yoksa sadece defender da yeterli olur, madem risk yok neden antivirüs sorduğunuzu pek anlayamadım. Ben ekstra güvenlik amacıyla 2-3 ayda bir malwarebytes taramasını mantıklı görüyorum, gözünüzden bir şey kaçarsa yakalama şansı olur diye. Sizin seçiminiz sonuçta, ama bence aktif çalışan bir defender varken başka programlarla makineyi yormaya gerek yok.

Eğer hiç bir endişeniz yoksa sadece defender da yeterli olur, madem risk yok neden antivirüs sorduğunuzu pek anlayamadım. Ben ekstra güvenlik amacıyla 2-3 ayda bir malwarebytes taramasını mantıklı görüyorum, gözünüzden bir şey kaçarsa yakalama şansı olur diye. Sizin seçiminiz sonuçta, ama bence aktif çalışan bir defender varken başka programlarla makineyi yormaya gerek yok.

Konuyu açma sebebim yine de bir şekilde virüs bulaşabilir mi diye açtım. Gözümden ne kaçabilirde anti virüs bunu benden korur diye açtım konuyu.

Konuyu açma sebebim yine de bir şekilde virüs bulaşabilir mi diye açtım. Gözümden ne kaçabilirde anti virüs bunu benden korur diye açtım konuyu.
Defender gayet iyi bir yazılımdır hocam buradakilere bakmayın. Windows 7 dekiyle alakası yok. Siber Güvenlik otoritelerinin yorumları da böyle söylüyor zaten. Zaten bu konularda kendini en çok geliştiren iyidir. Kaspersky 2 ay zararlı yazılımları sunucularına kaydetmesin o bile kötü bir antivirüs muamelesi görür. Ortada bir savaş var. Atik olan kazanıyor, ismi olan değil.

Defender gayet iyi bir yazılımdır hocam buradakilere bakmayın. Windows 7 dekiyle alakası yok. Siber güvenlik otoritelerinin yorumları da böyle söylüyor zaten. Zaten bu konularda kendini en çok geliştiren iyidir. Kaspersky 2 ay zararlı yazılımları sunucularına kaydetmesin o bile kötü bir antivirüs muamelesi görür. Ortada bir savaş var. Atik olan kazanıyor, ismi olan değil.

Yorumun için teşekkürler zaten Valorant Steam ve Discord bir de Microsoft teams var başka bir şey de yok. Bir zamanlar tam bilinçli değildim tam bilinçli oldum artık anti virüs kullanmama gerek yok. Geçen arkadaşımda öyle dedi saçma yerlere girmiyorum sistemimi 4 yıldır temiz tutuyorum. Aradığım cevap buydu teşekkürler.

Kurulmalı, şart. MBAM' ı AV niyetine kullanmayın.

• Kaspersky
  • Norton
  • Bitdefender
  • ESET
  • Sophos
  • F-Secure
Bunlardan birini alabilirsiniz veya Bitdefender ve Kaspersky' ın ücretsiz sürümleri var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı