Formattan sonra bilgisayar kasıyor

Thorun Çekici

Kilopat
Dün format attıktan sonra Windows güncelleştirmelerini yüklerken PC dondu. Fareyle ona buna tıklayınca iyice takıldı. Restart attım PC'ye Windows 8.1 pencere ekranı geldi, altında sürekli dönen o yükleniyor simgesiyle beraber. Yarım saat bekledim. Sonra format atmak istedim. Boot ekranında başta gözüken HDD daha sonra gözükmedi. BIOS'a girdim orada da gözükmüyordu. Kapattım yattım. Sabah kasayı açıp HDD'ye giden kabloyu takılan yerden çıkarıp yanındaki boş HDD girişine taktım. PC'yi açtığımda sistemi onarım işareti çıktı. 1 saat sonunda PC açıldı. Fakat şu an tıkladığım her yere basmam sonucu 2 dakika sonra işliyor. Ne yapıyım? Tekrar format atsam düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD görünmüyorsa sorunun donanımsal olduğunu kanıtladınız demektir. Anlatacağım işlemleri yapmanızın da bir anlamı kalmadı.

Diskin görünmemesi okuyucu kafanın veri okumaması ile ilgili. Çıkan ses ise kafa vurma sesi, uyarı sesi ve motor sesi olabilir. O diski elinizden çıkarma zamanınız geldi demektir. Yapacak bir şeyiniz kalmamış.

HDD görünmüyorsa sorunun donanımsal olduğunu kanıtladınız demektir. Anlatacağım işlemleri yapmanızın da bir anlamı kalmadı.

Diskin görünmemesi okuyucu kafanın veri okumaması ile ilgili. Çıkan ses ise kafa vurma sesi, uyarı sesi ve motor sesi olabilir. O diski elinizden çıkarma zamanınız geldi demektir. Yapacak bir şeyiniz kalmamış.
Teşekkürler baya ilgilendin hocam nabıyım bunu içini açıp duvara asmıştı staj yaptığım yerdeki abi şekil duruyo ilk bakışta ne olduğuna anlam veremiyodu müşteriler ama o HDD laptoplara takılanlardandı bu baya büyük bişey. :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı