Formattan sonra chipset güncellenmeli mi?

784912

Picopat
Formattan sonra Windows 11 bütün güncelleştirmeleri yapıyorum. Sonra ekran kartı sürücüsünü kendim güncelledim. Bir de chipset güncellemesinden bahsetmişler bunu da yapmak gerekir mi yoksa Windows 11'de bir sürü güncelleştirme yapmıştım orada bu da güncellenmiş midir? BIOS güncellemesini de saymazsak eğer başka da özel yapacak bir güncelleme yok değil mi?

BIOS dışındaki güncellemeleri Windows Update yapar. Gerekiyor ise bunu manuel yapmalısınız.

Diğer driverler açısından ise benim tavsiyem ve tercihim daha güncel driverler olsa dahi Windows'un kurduğu ve kendiliğinden güncellediği driverlerin kullanılmaya devam edilmesi yönünde.

BIOS dışındaki güncellemeleri Windows Update yapar. Gerekiyor ise bunu manuel yapmalısınız.

Diğer sürücüler açısından ise benim tavsiyem ve tercihim daha güncel sürücüler olsa dahi Windows'un kurduğu ve kendiliğinden güncellediği driverlerin kullanılmaya devam edilmesi yönünde.

İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Windows Update sürücüleri stabil olabilir ama eski sürücüler. Anakartın kendi web sitesinden indirilen sürücüler en iyisi ve en günceli olur.

Formattan sonra Windows 11 bütün güncelleştirmeleri yapıyorum. Sonra ekran kartı sürücüsünü kendim güncelledim. Bir de chipset güncellemesinden bahsetmişler bunu da yapmak gerekir mi yoksa Windows 11'de bir sürü güncelleştirme yapmıştım orada bu da güncellenmiş midir? BIOS güncellemesini de saymazsak eğer başka da özel yapacak bir güncelleme yok değil mi?

Özellikle ekran kartı ve anakartın sürücülerini kendi web sitelerinden güncelleyin.

İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Windows Update sürücüleri stabil olabilir ama eski sürücüler. Anakartın kendi web sitesinden indirilen sürücüler en iyisi ve en günceli olur.

Bakın orada dediğim şey tavsiyem ve tercihim. Eskisi iyidir, eskisini kurmalısın gibi birşey demedim. Dolayısı ile kendi tavsiyeni ve sebeplerini söylersin. Yanlış bilgi de yok yönlendirme de.

Üstelik BIOS'u manuel güncelleyin diye de yazmışım.

Sanma ki her yeni olan iyidir. Zamanla öğrenirsin. Her yeni olan iyi osa idi bilmem kaç yıldır W10 mu iyi W11 mi tartışması olmazdı.

Akıllı adam yeni bir driver çıktığı zaman en azından bir kaç ay bekler ve gözler.
Daha da akıllısı tüm ihtiyaçlarına cevap veriyorsa ve sorun yaşamıyorsa hiç ellemez.

Son düzenleme:
Akıllı adam yeni bir driver çıktığı zaman en azından bir kaç ay bekler ve gözler.
İyiymiş. Dediğiniz beta sürücüler içinse mantıklı ama nihai kararlı sürüm ise, yüklenmesi daha mantıklı. Çünkü genel performans artışı, her ne kadar fark etmesenizde giderilen hatalar vs vs. Ayrıca kullandığım sürücüler bana sorun yaratmıyor ama yeni gelen güncellemeler ile yeni özellik/ler elde edebiliyorken, sorun yaşamıyorum diye ellememek tamamen mantıksız.

Uyumluluk sorunları her zaman olur diycem ama bu her zaman kelimesine de kafayı takabilecekler çıkabilir. Çoğunlukla diyelim. Nihayetinde ek güncellemelerle ya Windows kendini drivere uydurur ya driver kendini Windows'a.

İhtiyaç duymadığımız ek özellikler yüktür. İster inanın ister inanmayın sırf ek özellikler eklendiği için kaldırdığım ve kullanmaktan vazgeçtiğim çok program olmuştur. İşime yaramayacak bir sürü ıvır zıvır ekliyorlar üstelik ben istesem de istemesem de çalışıyor.
İlave mesajınızda belirttiğiniz gibi yeni özelliklere az da olsa ihtiyaç duyuyorsak elbette ki yeni driveri kuracağız. Bu konuda aksini söylemek saçmalık olur.

Son düzenleme:
Adam belki oyun oynuyor, belki render yapıyor belki YouTube için video düzenliyor. Sizin dediğiniz çalışıyorsa güncelleme kafası. Ayrıca Windows Update keşke daha güncel sürücüleri yayınlasa ama bazen 2 sene önceki sürücüyü yükletiyor. Kısacası ya kendi web sitelerinden ya da kendi yaptığım gibi IObit driver booter yükleyin güncelleyin tüm sürücüleri. Ben hiçbir sorun yaşamadım i7 11800H, RTX 3050 laptopumda.

Yeni konular

Geri
Yukarı