Formattan sonra GPU kullanımı oyunlarda %20'nin üzerine çıkmıyor

Erdem ELMA

Yoctopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar, benim sıkıntım ekran kartımın oyunlarda %20'nin üzerine çıkmaması, emektar bir GTX 1060 3GB model bir ekran kartım var, oyun oynarken oyuna göre genellikle %70 %80'lerde çalışırdı fakat geçenlerde bir format attım ve ekran kartı %20'in üzerine asla çıkmadı ve bu da oyunlarda düşük FPS'e ve droplara neden oluyor. Ekran kartı %20'deyken işlemci %100'ü filan görüyor ve ekran kartı neredeyse hiç ısınmıyor, bu arada şunu da söyleyeyim, driverlar güncel, hatta kesin olsun diye DDU ile bütün grafik driverlarını kaldırıp GeForce Experience ile tekrar kurdum. Aynı şekilde işlemci driverlarını da güncelledim fakat sonuç değişmedi, format atıp yeni Windows kurmadan önce hiç böyle bir sıkıntı yaşamıyordum, formattan sonra bilgisayarı açtığım an böyle bir sıkıntı yaşamaya başladım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran_Goruntusu_1.png
    Ekran_Goruntusu_1.png
    14,3 KB · Görüntüleme: 38
Hocam GPU'nun kabloları tam oturmuş mu kontrol edin belki sıcakta gevşemiştir vs. Olmaması lazım böyle bir şeyin.
donanım konusunda çok iyi değilim o yüzden kasanın içini açmayı pek istemiyorum yanlış bir şey yaparım diye sanırım gidip anlayan birisine gösterip sorunun ne olduğunu sorucam sorunu anladıktan sonra ona göre hareket ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı