Formula 2 Jeddah GP'de yaşanan garip an ve korkutucu kaza

10 saniye ve 2 kınama daha eklenmiş Max'e. Yönetim kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Son yarışta da böyle gariplikler olmaz umarım.
RIP Charlie. Gelen gideni aratır.
Komplo teorisyenliği (ki teori değil hipotez olur o) yapayım mı?

Verstappen baktı Hamilton tam arkasında, "güzel bir fren yapayım da enayi ön kanadını kırsın, ben de yarışı kazanayım" diyerek o frene basmış olabilir. 🤣 Kendisine malum oluyor tabii difüzörü ya da arka süspansiyonlardan birini kırmayacağı. :D
Hocam sen biraz daha izlemeye devam et ya :D. Hedef 2023 diyip devam edelim seninle, sen de benim gibi komplolar üretip keyfini çıkartmaya bakarsın :D.
 
10 saniye ve 2 kınama daha eklenmiş Max'e. Yönetim kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Son yarışta da böyle gariplikler olmaz umarım.
FIA bu yıl özellikle yönetim beceriksizliğini tamamen tescillemiş durumda ama Verstappen'e verilen cezalar normal cezalar. Hatta çok geç kalmış olan cezalar çünkü sezonun başından beri inanılmaz düzeyde kirli yarışıyor, rakibi frene basmazsa ölmesini umursamayacak şekilde sürüyor. Saldırgan sürüş ile kirli sürüş aynı şeyler değil, FIA de bunu en başta ödüllendirip sessiz kaldığı için işler bu kadar pisleşmiş durumda.

Silverstone'daki kazada da ilk 8 viraj ve Copse virajı öncesi düzlükte bir sürü kural ve centilmenlik anlaşmasını ihlal ederek yarıştı. Ondan önceki yarışlarda ve Silverstone'da Hamilton çok defa ayağını gazdan çekerek kazayı engelledi ama ayağını gazdan çeken şampiyon olamaz. Silverstone'daki o temas Hamilton'ın korkmadığını gösterdiği bir hamleydi, kazayı engelleyebilecek durumda olmasına rağmen o pozisyona kendisini getiren Verstappen olduğu için az bir ceza aldı olması gerektiği gibi.

Verstappen'in Brezilya'daki o sürüşü kesinlikle diskalifiye gerektiren bir sürüştü, bu sürüşü de Verstappen ya da Hamilton dışında 18 sürücüden hangisi yaparsa yapsın diskalifiyeyi yerdi. Senin en başından kirli sürüşe izin veren saçma sapan bir yönetimin olursa işler bu noktaya geliyor.

Bugünkü durum da Verstappen'in masum olduğu bir durum değil, yol verecek sürücü kenara geçer ve gaz keser. Verstappen ise pistin ortasında yavaşlıyor ki normal bir şey değil, üstüne yakınına gelen rakibine rağmen 2.4G kadar güçlü bir fren yapıyor. DRS için 2 tarafın da buna karşı strateji belirlemesi normal ama o fren ve pistin ortasında durması normal değil. Bir de insanlar şunu unutuyor, bir kaza durumu Hamilton'ın direkt kaybetmesi demek iken Verstappen'in kazanması anlamına geliyor. Hamilton bilerek çarptı diyen aklı yarımlar var, yorumları gördükçe deliriyorum.

Ben ise bunları bu kadar büyütmeye gerek olmadığını söylüyorum, sevmediği sürücünün kollandığını iddia edenlere ise hadi oradan diyorum. 2 sürücünün de bu sezon kollandığı zamanlar oldu, bu tek taraflı olan bir şey değildi. F1 tarihinde ise pısırık, kurallara %100 uyan, centilmenlik anlaşmalarına uyan hiçbir sürücü şampiyon olmadı, bundan sonra da olmayacak. Kıyasıya geçen şampiyonluk yarışlarında işler her zaman pisleşir. Şu anda Schumacher'i sportmenlik timsali görenler onun kaç yarışını izledi? Tarihin gördüğü en çirkef ve en kural tanımaz sürücülerden biriydi. Senna desen yanında olan rakiplerini asla umursamazdı, kazanmak için gerekirse ölüm ihtimalleri olan kazalara zorlardı. Lauda / Hunt desen bunlardan birisi hayatı boyunca o mücadelenin izlerini taşıyarak öldü. Hamilton'ın şampiyonluk kumaşını gösteren sezonda Alonso ile birbirlerine yaptıkları iğrençliklerle geçti 2007 yılı. Daha yakına gelelim, şu anda karakterli ve insani yönü en güçlü pilotlardan dediğimiz Vettel o şampiyonlukları bu karakterle almadı, takım arkadaşını yarış dışı bıraktı gerektiğinde, takım talimatlarını bile dinlemedi. Geçmişte ne oldu peki? Bu sürücülere gerektiği zaman ağır cezalar hatta komple sezondan diskalifiye cezası bile çıktı. Şimdi FIA bu kadar süre görmemiş gibi yaptığı konuda çok geç reaksiyon almış durumda.

Hedef 2023 deyip devam edelim seninle, sen de benim gibi komplolar üretip keyfini çıkartmaya bakarsın. :D
Yok kesin olarak kararlıyım, bu son yarışın ardından bırakıyorum F1 takip etmeyi. Futbol holiganları her yerde olduğu gibi sayılarının yükseldiği başka spor dallarını da pisletip bırakıyorlar, uğraşamam saçma sapan holiganlık, nefret ve ırkçılıkla. Alsınlar F1'i de... Ne yaparlarsa yapsınlar. Bu yılki mücadelenin keyfini bile çıkartmadı bu kanser kitle. Nefretleri de ırkçılıkları da kendilerine kalsın, özellikle Silverstone ve Monza'da Verstappen holiganlarının diğer takım taraftarlarını tartakladığı duyumlarını aldıktan sonra umurumda değil F1. Son yarışımı izlerim, kimin kazandığını görürüm, yorumlara bile bakmam kapatır giderim. Curling falan takip etmeye başlarım, bakalım bu kanser futbol holiganı kitlesi onları da ne zaman keşfedip içine edecekler görelim. O kanser kitleye içimden geçen küfürleri burada etsem komple hesabım uçurulur.
 
Son düzenleme:
@Yararsız Üye
Gerçekten çok saçma bir şekilde herkes aniden F1'e "ilgi duymaya" başladı. (Bkz. DC ve efsane fakes an interest yorumu)
Dünyada en alakasız diyebileceğim, bindiği aracın modelini bile diyemeyen adam bu sene F1 yarışına gitti diye bana hava atar oldu :D.
O yüzden üzücü de olsa bırakma nedenini çok iyi anlıyorum.
Artık bize de efsane Milan kadrosu @SideWinder @BERWAR @Yararsız Üye üçlüsünden birini ona yaraşır şekilde emekli etmek düşer :D:D.
Peki F2-F3 takip edecek misiniz? Oralar nispeten daha normal şu anda.
 
@Jack of Blades Hocam sizi F1'den Porsche Supercup'a transfer edelim.
Demolition Derby türüne geçerim herhalde. Orada nefret, küfür, ırkçılık, çarpma serbest. Kimse sonradan gelip bozamaz hiç değilse. :D :D

Peki F2-F3 takip edecek misiniz? Oralar nispeten daha normal şu anda.
Yok takip etmem. Zaten sadece ilgimi çeken bir sürücü varsa arada bir takip ediyorum, alt klasmanlara pek zaman ayırmıyorum.

Benim F1 izleme kariyerim de Raikkonen (ve Alonso) ile başladı, onunla bitiyor artık. :D Hiçbir zaman Raikkonen'i çok desteklemedim (McLaren'da bile) ama olsun.
 
Demolition Derby türüne geçerim herhalde. Orada nefret, küfür, ırkçılık, çarpma serbest. Kimse sonradan gelip bozamaz hiç değilse. :D :D


Yok takip etmem. Zaten sadece ilgimi çeken bir sürücü varsa arada bir takip ediyorum, alt klasmanlara pek zaman ayırmıyorum.

Benim F1 izleme kariyerim de Raikkonen (ve Alonso) ile başladı, onunla bitiyor artık. :D Hiçbir zaman Raikkonen'i çok desteklemedim (McLaren'da bile) ama olsun.
Aslında F2 serisi ilgi çekici olabiliyor, araçlar eşit sürücüler de daha tecrübesiz. F1 2020'de oynaması da daha keyifli :D. Bence bi' deneyin hocam, hem F2'nin motorları daha büyük 😅
 
Bu arada 10 saniye daha ceza geldi. 2.4G'lik frenleme yapmış.
Haklı bir ceza ama geç verilmiş bir ceza. Fazla yavaşladığı ortadaydı, iki sürücü de DRS kapma peşinde idi. İki pilotta durumun farkında idi. Hamilton kasıtlı çarptı söylentileri falan holigan Verstappen'in destekçilerinin palavraları. Hamilton yarış dışı kalsa zaten Max Verstappen direkt şampiyon olur. Max'ın kendisi de aşırı yavaşlayayım da bu bana çarpıp kanadını kırsın ben de yarışı kazanayım dememiştir. Çünkü difüzor, süspansiyon, arka kanat, lastiklere rakibinin nasıl zarar verebileceğini tatmin edemez.

O çarpışmada Verstappen'in yarış dışı kalmaması da büyük şans. Hamilton'a bir şey olmuyor adam öyle bir vurdu yine ön kanatta çok aşırı hasar almadı. 😂
 
@Yararsız Üye Dediklerinizin tümüne katılıyorum. F1'i bu sene izlemeye başlayanlar Max'i melek sanıyor. 2016 Meksika, 18 Çin'de Vettel ile yaşadıkları, yine 18 Bakü'de frenlemede yön değiştirmesi, Brezilya'da Ocon'la viraja yan yana girmelerine rağmen gidip Ocon'a saldırması (tabi 1 tur geride olduğu için cezayı Ocon yediydi galiba)...Daha önce hiç Hamilton desteklememiştim. Dediğim gibi sene başında ben de yeni bir şampiyon görmek istiyordum ama işte. Seneye Hamilton ile değil de Leclerc, Norris, Russel gibi isimlerle kapışırsa o zaman göreceğiz zaten şu anki sözde Max destekçilerini.
 
20211206_212431.jpg
 

Geri
Yukarı