Fortnite ban sebepleri nelerdir?

''Oyuncuların, davranış Kurallarına veya bir turnuva kurallarına aykırı bir şey yaptıkları tespit edildiğinde Fortnite'den geçici olarak yasaklanırlar. Geçici yasaklar en fazla 30 gündür ve oyuncular belirtilen süreden sonra Savaş Otobüsüne yeniden binebilir.

Fortnite'deki kalıcı yasaklar ise süresizdir ve örneğin bir oyuncu hile yaparken yakalandığında verilir.''

Kaynak: Epic Games.
 

EPIC GAMES - TOPLULUK KURALLARI

Epic Games'in oyun oynayabileceğin veya arkadaşlarınla vakit geçirebileceğin güvenli ve eğlenceli bir ortam olmasını istiyoruz. Bu ortamı koruyabilmek için yardımına ihtiyacımız var.

Epic Hizmet Şartları ve diğer anlaşmalar, kullandığın Epic hizmetleri için geçerli olan kuralları içerir; bu nedenle, bu kuralların bazıları sana tanıdık gelebilir. Epic, farklı oyunları, hizmetleri ve ortamları aracılığıyla başka insanlarla etkileşime geçmenin birçok yolunu sunuyor; bu yüzden, topluluğumuz için belirlediğimiz standartlar hakkında daha fazla açıklama yapmamız faydalı olacaktır.

Topluluk Kuralları Epic'in oyunlarını, hizmetlerini ve ortamlarını kullanan tüm kullanıcıları bağlar. Bu standartlar, Epic Games ekosistemi içindeyken çevrenle nasıl etkileşim kuracağın konusunda yol gösterir. Aşağıda bazı örnekler verdik. Ancak kurallarda yer alan bir şeyle ilgili aşağıda özel olarak örnek vermemiş olmamız, o şeyin hoş görüleceği anlamına gelmez.

Kurallara uymak çok zor bir şey değil. Fakat kurallara uymazsan işler hesabının kalıcı olarak uzaklaştırılması gibi hiç hoş olmayan yerlere kadar varabilir.


Topluluk Kuralları

Kişisel Bilgiler​

Başka insanların kullanıcı adı dışındaki bilgilerini asla paylaşmamalısın. Ayrıca kendi bilgilerini de paylaşmamanı şiddetle öneriyoruz. Başkalarının alternatif hesap adlarını, gerçek dünyadaki konumlarını, gerçek adlarını vs. paylaşmak veya paylaşmakla tehdit etmek yasaktır.

Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılık​

Epic ayrımcılığın hiçbir türlüsüne göz yummaz.

Epic ekosistemi tüm ırk, etnik, renk, din, cinsel kimlik, cinsel eğilim, beceri, ulusal köken ve diğer gruplardan herkese ayrımcılık göz etmeden kucak açar. Diğer kullanıcıları veya grupları küçümseme, dışlama, aşağılama veya onlara karşı nefret söyleminde bulunma.

Zorbalık ve Taciz​

Sohbet ederken, oyun oynarken veya bir şeyler üretirken insanlara karşı saygılı ol. Başkalarıyla, saldırgan, tehdit edici, ahlak dışı, aşağılayıcı, onur kırıcı, mahremiyeti ihlal edecek şekilde etkileşim kurmak veya onlara hakaret etmek kurallara aykırıdır.

Sırf sen iyi hissedeceksin diye başkalarının kötü hissetmesine sebep olmamalısın. Bu deneyimin keyfini birlikte çıkarmak herkes için daha kolay ve eğlenceli!

Başka Bir Kişiliğe Bürünmek​

Başka oyuncuları, yayıncıları, ünlüleri, devlet yetkililerini, Epic çalışanlarını veya kişileri taklit etme. Başkalarının eserlerini kendin yapmışsın gibi gösterme. İnsanları kandırmak veya aldatmak için başka birisiymişsin gibi davranman doğru değil.

Hile Yapmak ve Trollemek​

Oyunu kurallarına uygun ve adil bir şekilde oyna. Hile yapma, tekli oyunlarda takım olma, hataları ve açıkları kötüye kullanma. Bilinen hileleri, hataları veya sorunları tanıtma veya reklamını yapma. Hata mı keşfettin? Bize bildir.

Tehlikeli veya Yasadışı Etkinlikler​

Topluluk içinde kumar, uyuşturucu kullanımı, kimlik avı, insan kaçakçılığı, fuhuş, kişisel bilgilerin ifşası, acil servisleri aldatma veya şiddeti yücelten veya teşvik eden içerikler paylaşmak da dahil olmak üzere yasadışı veya tehlikeli etkinliklere katılma ya da teşvik etme. Kendine veya başkalarına zarar vermekle ilgili tehditler ciddiye alınır. Şaka olarak bile böyle tehditlerde bulunma. Diğer oyuncuları riske atan bir şey görürsen, oyun içi şikâyet araçlarını kullan (Fortnite, Rocket League) veya oyuncu destek ekibimize haber ver.

Dolandırıcılık ve Aldatıcı Eylemler​

Diğer oyuncuları istismar etme. Hesap bilgilerine ulaşmaya çalışmak, hesap veya kişisel bilgi alışverişi yapmak dahil olmak üzere dolandırıcılık ve aldatıcı eylemler yasaktır.

Uygunsuz İçerik​

Epic ekosistemi içindeki içerikler, iletişim ve etkinlikler diğer insanların bu ortamda olumlu deneyimler edinmesine engel olmamalı. Bütün içerikler İçerik Üreticileri İçin Davranış Kuralları'na uygun olmalıdır.


Sonuçlar

Belirli bir kural ihlali için göstereceğimiz tutum, her bir durum için özel olarak değerlendirilip belirlenir. İhlalin ne kadar ciddi olduğuna, bu ihlalin tekrarlanıp tekrarlanmadığına ve bazı başka faktörlere daha bakarız. Daha hafif ihlaller için sadece bir uyarı olarak başlayan önlemlerin şiddeti de ihlallerin ciddiyetiyle birlikte artarak kalıcı olarak uzaklaştırmaya kadar varabilir.

Hesabın kalıcı olarak uzaklaştırıldıysa oyunlarına, sanal içeriklerine, hesap bakiyene, satın aldığın veya kazandığın diğer öğelere erişim hakkını kaybedebilirsin. Birden fazla hesabın varsa, uzaklaştırma işlemi bütün hesaplarına uygulanır.


Oyuncu Raporlama

Hepimiz bu topluluğun bir parçasıyız; bu topluluğu arkadaş canlısı, eğlenceli ve olumsuzluklardan uzak tutmak hepimizin görevi.

Topluluk Kuralları'na veya İçerik Üreticileri İçin Davranış Kuralları'na uymayan ya da başka oyunculara saygısızca davranan bir oyuncuyla karşılaşırsan oyun içi raporlama sistemini kullanarak veya oyuncu destek ekibimizle iletişim kurarak bu oyuncuyu raporlayabilirsin. Topluluk Kuralları'na uymadığını gözlemlediğimiz oyunculara karşı harekete geçip yaptıkları ihlale bağlı olarak önlem alacağız.

Sevmediğin biri varsa ama bu kişi Topluluk Kuralları'na uyuyorsa, o zaman tek bir tıkla o kişiyi engelleyebilirsin.


Güvenlik

Hesap bilgilerini güvende ve gizli tut. Hesabına başkasının girmesine izin vermek senin için risklidir. Bir şey şüpheli veya gerçek olamayacak kadar güzel görünüyorsa, büyük ihtimalle öyledir. Kimse kimseye bedavaya V-Papel vermez. Kendi hesap bilgilerini veya başkalarının hesap bilgilerini kimseyle paylaşma.

Söz konusu Epic ekosisteminde güvende olmak olduğunda bunu gerçekleştirebilmek için gerekli olan bütün araçları sağlamanın önemli olduğuna inanıyoruz. SSS'de kendini daha iyi güvende tutmak için yapabileceğin şeylerin ve şu anda konuyla ilgili bizim yaptıklarımızın tam bir listesini bulabilirsin.

Ebeveyn Kontrolleri'yle ve çocuğunun oyun zamanını veya Epic Games ile etkileşimlerini düzenlemekle ilgileniyorsan hesap yönetimi ayarları altındaki Ebeveyn Kontrolleri'ne göz atabilirsin. Fortnite'taki sosyal ayarları nasıl ayarlayabileceğinin bir örneği:
 

Yeni konular

Geri
Yukarı