Çözüldü Fortnite GPU kullanımı sürekli düşüp yükseliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

jltaha

Picopat
Makaleler
1
Fortnite oynarken GPU kullanımım sürekli %1 %20 %30 olup sonra tekrar %90 %100 oluyor oynuyor sürekli oyun içindeyken. Sebebi nedir?

Bilen yok herhalde

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam 5 6 elden fazla attım ya, bilmiyorum diğer oyunlarda bir sorun yokken bunda olması da ayrı bir garip zaten optimizasyonu kötü bir oyun
Görüntü modunu DX12 yapın. Performans modu çoğu kişide kötü çalışıyor. Hatta Fortnite bile açıklama yaptı bu sorunu düzelteceğiz diye.

Ben şahsen performans modunda fps sorunu yaşamıyorum.
GPU kullanımı düştüğü sırada CPU kullanımı kaç. Bir de hangi grafik modunda oynuyorsun?

Hocam performans modunda oynuyorum. CPU kullanımım düşük hep 40 50 falan oluyor Max 60 yani

Ya bir de saçmalık şu adamla savaşıyoruz adam bana vurup beni öldürünce oyunum saniyelik donuyor drop yiyorum hani normalde yok drop burada oluyor anlamadım ben ya

Son düzenleme:
Hocam performans modunda oynuyorum. CPU kullanımım düşük hep 40 50 falan oluyor Max 60 yani

Ya bir de saçmalık şu adamla savaşıyoruz adam bana vurup beni öldürünce oyunum saniyelik donuyor drop yiyorum hani normalde yok drop burada oluyor anlamadım ben ya
Ne zamandan beri oynuyorsunuz? Performans modunda shaderleri yüklemesi sisteme bağlı olarak DX12 ye göre daha uzun sürüyor. Yani DX12 de 2 el attığınız zaman shaderler yüklendiyse Performans'ta 5 6 el sürebilir bu.

Ne zamandan beri oynuyorsunuz? Performans modunda shaderleri yüklemesi sisteme bağlı olarak DX12'ye göre daha uzun sürüyor. Yani DX12 de 2 el attığınız zaman shaderler yüklendiyse Performans'ta 5 6 el sürebilir bu.

Hocam 5 6 elden fazla attım ya, bilmiyorum diğer oyunlarda bir sorun yokken bunda olması da ayrı bir garip zaten optimizasyonu kötü bir oyun

Görüntü modunu DX12 yapın. Performans modu çoğu kişide kötü çalışıyor. Hatta Fortnite bile açıklama yaptı bu sorunu düzelteceğiz diye.

Çözüm

Ben şahsen performans modunda FPS sorunu yaşamıyorum.

Denerim hocam sağ olun. Benim garibime giden GTA 5 de sorun yaşamıyorum CS2 de Valorant'ta fakat bu oyunda sorun yaşıyorum sistemimle alakalı değildir herhalde veyahut işletim sistemiyle yani çoğu ayar genelde herkesin yaptığı ayarlarımla da aynı. Bilmiyorum çözemedim en kötü ekran kartını değiştireceğim zaten yükseltmeyi düşünüyordum Ryzen 5 3600X e hangi ekran kartı gider NVIDIA istiyorum AMD'den artık soğudum

hocam directx 12 yaptım ve daha iyi oldu drop fazla yemiyorum fps de çok düşmedi biraz düştü ama o kadar olsun yapacak birşey yok teşekkür ederim bir de resize bar açtım.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı