Forum üyelerinin hiç bilmediği ve kullanmadığı ürünler hakkında kesin yorumlar yapması

Ben amd işlemci ve kartını kullanmıştım ve bir daha tövbe ettim artık amd’nin hiç bir ürününü desteklemiyorum o yüzden. Yani kullanıcı deneyimi olarak bilgim olduğu için kullanana saygı duyuyorum ama al deseler 5 para vermem bundan sonra.
 
James Donkey SSD konusunu ayrı değerlendirmek lazım çünkü aynı fiyat skalasında Kingston, Sandisk gibi markalar bulunabiliyor. Ben gerçekten "ciddi" bir fiyat farkı hiç göremedim. Bütçesi olmayana git Samsung, WD al denilmiyor ayrıca incehesap.com ve partnerleri tarafından devamlı reklamı yapılan bir çöpü anında kötülemek gayet doğal çünkü işin içinde "data" var.

Klavye, mouse vb. bunlar görecelidir ve direkt bir markayı (James Donkey dahil) genelleyerek "bu kötü" denilmesini yanlış buluyorum. Kullanan kişinin ihtiyacına ve ergonomisine hitap etmişse kullanmayan kişilerin yorumu gereksiz olur.
 
Kedi ulaşamadığı ciğere mundar der misali oldu sizinki. Ben Corsair, Cooler Master alıyorum diye elin Avrupalı'sı değil, memleketimin kaliteliye parası yeten kesiminden oluyorum kusura bakma. Bahsettiğin markalar içinde, diğer arkadaşların dediği gibi Sharkoon ne alaka? Bahsettiğin diğer markaların da ürünleri tarafımca test edilmiş, çoğu "Çöpten Hallice" sınıfında ürünler. Ben hep söylüyorum RGB'ye ayıracakları maliyeti kalitesine ayırsınlar ben de alırım. Sırf cahili kandırmak, göz boyamak için de abartmaya gerek yok.

RGB'siz alıp iyisini alayım da demiyor geneli, sürekli bir RGB peşinde. Parası ona yetince onu alıyor, bir anda en iyisi o oluyor. Kendi kullandığını savunmanın bir mantığı yok. Ha şimdi sen nerden bileceksin ki denedin mi gibisinden konuşabilirsin. Teknoloji mağazasında çalışıyorum, neredeyse her markanın her ürünü elime geçiyor. İnceledim, ölçtüm, tarttım, kullandım. Kalitesiz hala kalitesiz, var mı itirazın? Araştırmadan diye genelleme yapmışsın bir de, bu neyin nesi şimdi ? :D
Bir front-end developer olarak şahsen gayet iyi kazanıyorum hocam, yine de bir klavyeye 1000 lira vermek istememek benim tercihim.
Ayrıca Teknoloji mağazalarında bu saydığım ürünlerin çoğunu ben hiç raflarda görmedim ancak Thrust, Rampage gibi markalar var ve ek olarak kullandığım hiç bir üründe neredeyse RGB yok, varsa'da kapatıyorum.

Neyse ya niye laf anlatmaya çalışıyorsam, tamam hocam oda sizin fikriniz...

James Donkey SSD konusunda hiç katılmıyorum. Aynı fiyat skalasında Kingston, Sandisk gibi markalar bulunabiliyor. Bütçesi olmayana git Samsung, WD al denilmiyor ama incehesap.com ve partnerleri tarafından devamlı reklamı yapılan bir çöpü önermemek gayet doğal çünkü işin içinde "data" var.

Klavye, mouse vb. bunlar görecelidir ve direkt bir markayı genelleyerek "bu kötü" denilmesini yanlış buluyorum.
Dostum JD SSD konusunda kapsamlı bir test yayınlamıştım 10 TB r/w'dan sonra bile en ufak performans düşüşü yoktu ama o incelemenin sonunda bile tavsiye etmediğimi yazdım. Benim o verdiğim örnek o SSDlerin ilk çıktığını zaman için geçerliydi. Şuanda aynı fiyata bilindik markaların ürünlerini bulmak mümkün o yüzden bende tavsiye etmiyorum :)
(dikkat edersen %30-%40 ucuza bulduğunda yazdım)

Sharkoon'u diğer 2.sınıf markaların yanına koymanızı anlamadım. Önümde şu an 1'er tane Casper, 1'er tane HP klavye, mouse var. Devlet malı bu ürünler en az 2 senedir burada kullanılıyordur, ikisinin de boşluk tuşu sıkıntılı. Kullanılıyor ama nasıl kullanınca dayanıyor orası ayrı.

İngilizlerin bir sözü var: "kalitesiz mal alacak kadar zengin değilim." diye. Elektronik şans işidir fakat üst sınıf ürünlerin bozuk çıkma ihtimali daha düşük olup, daha uzun süreli kullanılabilecek ürünlerdir(Kronik sıkıntılı değilse olsa bile değişim yapılıyor her türlü). 50 TL'ye sırf RGB var diye sıfır ergonomik ürünleri nasıl kullanıyorlar zaten aklım almıyor.

2.sınıf ürünleri alan kişilerin çoğu param buna yetiyor diye değil, güzel gözüküyor diye alıyor. Aynı fiyatta Corsair, SS var ama almıyor neden RGB yok, ışık yok. Niye popüler kültür artık ışık istiyor.

Yurttayken arkadaşım laptop için Everest'in faresini almış ışıklı olan(!) fareyi 2 dakika zor kullandım. Uzun süre kullansam el yapısı diye bir şey kalmayacak.
Hocam Sharkoon'a bile aynı muamelenin yapıldığı bir çok konu var isterseniz linklerim.
Ayrıca RGB manyaklığı konusuna maalesef katılıyorum hatta firmalar için bu bir taktik, 10 liralık ürünü al 1 liraya RGB koy, üstüne gaming yaz al sana 50 lira :D

Ama benim örneklendirdiğim klavye'de mesela RGB dahi yok ve hala denemediğiniz markalara çöp diyorsunuz :/

Ben burada bir markanın sponsorluğunu yapmıyorum, benim bu işten bir karımda yok sadece kullandığım ve kaliteli gördüğüm ürünler olduğunu fakat insanların ürün bazlı değilde sadece marka bazlı konuştuğunu söylemeye çalışıyorum.

Mesela Gamepower ve Jm markasının bugüne kadar elimden geçenlerden hatırladığım ürünleri şunlar:
JM 325, JM 617, JM 90x30 Mausepad, Gamepower Ogre, Gamepower Medusa, JM 711, JM 710 daha unuttıklarımda vardır ama mesela size bunların kötü yönlerini sayayım.

JM 325 yazılım kısmında bazen mouse okunamadığı için makro özellikleri kullanımı konusunda sıkıntı yaşıyorsunuz, ama ürünün malzeme kalitesi gayet iyi ve alt yüzeyi metal olduğu için mousepad üzerinde çok rahat hareket ediyor.
JM 617 2 yıldır kullanıyorum bir eksiğini görmedim.
Gamepower Ogre çok kısa kullandım, üretim kalitesi iyi duruyor, yazılımı detaylı ama karmaşık, ışınlandırmanın konumu tuşları okumayı zorlaştırıyor (kapalıyken gayet iyi)
JM 711 fiyatına göre ses ve mikrofon kalitesi iyiydi ama ürünün kendisi ağır ve metal band sıkı olduğu için uzun kullandımda kafanıza baskı uyguluyor.
Gamepower Medusa (neredeyse 711 ile aynı ürün gibi dediğim şeyler bunun içinde geçerli, aynı fabrikadan çıkıyor olma ihtimali bile yüksek)
JM 710, 711 ile aynı özellikler ama daha hafif ve diğeri gibi kafanızı yormuyor.

Mousepad çok yorum yapılacak bir şey değil, düz siyah şık bir mousepad.

Buyurun efendim ben deneyimlerimi böyle paylaşıyorum, "çöp" diyerek geçmiyorum.
Bütçesi az olan insan mesela bu dezavantajı kabul ederek ürün tercih edebilir, anlatmaya çalıştığım nokta bu. Bir ürünü bütçesi dahilinde değerlendirin ve varsa tecrübeniz paylaşın çünkü "çöp" demenin kimseye bir faydası olmuyor.
 
O kulaklığı saatlerce takıyorsunuz. Teriniz yapışıyor ve uzun süre o plastik teninize temas ediyor. Uzun vadede cilt sorunlarına yol açmaz mı? Ucuz ürün vasattır. Daha düzgününü alın. Hem kalite hem de kullanım ömrü nedeniyle uzun vadede 2-3 kat kar edersiniz.
 
Evet kullanmadığı ürün hakkında yorum yapan çok fazla insan var, bu beni de rahatsız ediyor.
 
O kulaklığı saatlerce takıyorsunuz. Teriniz yapışıyor ve uzun süre o plastik teninize temas ediyor. Uzun vadede cilt sorunlarına yol açmaz mı? Ucuz ürün vasattır. Daha düzgününü alın. Hem kalite hem de kullanım ömrü nedeniyle uzun vadede 2-3 kat kar edersiniz.
Haklı olabilirsiniz hocam bunun için bir şey diyebilecek yetkinliğe sahip değilim :)
 
Ne zaman James Donkey SSD alınır mı falan tarzı bir konu görsem hemen çekirdeğimi alıp salya akıtma yarışması izliyorum :D Alma falan diyenlere lafım yok da, bazıları kuduruyor la ciddi ciddi sinirleniyor böyle bir soru duyduğu için falan :D

Bu arada bütçeniz ne olursa olsun Samsung Evo öneriyorlar, laftan anlamıyor adamlar :D
 
Ben de PSU konusunda bu tür markaları önermiyorum ama kulaklık, klavye, fare, kasa gibi bileşenlerde önerebiliyorum. Ama şöyle bir şey var, giriş seviye isteniyor ise öneriyorum yani 1000 lira bütçem var kasa istiyorum diyene gidip Everest falan önermem tabi :dd Düşük bütçesi olanlara bu markaları mecburen öneriyoruz çünkü kaliteli markaların düşük bütçede ürünleri olmuyor genelde. Mesela ben 199 lira verip SS Rival 110 aldım ama 50 lira bütçesi olan mecburen Preo, Rampage falan almak zorunda. Aynı şekilde ben de JD 712 almak zorunda kaldım çünkü 169 liraydı alırken ve o zaman kaliteli olarak gördüğüm Corsair HS35 ise 250 liradan daha fazlaydı. Evet belki biraz daha biriktirip onu alabilirdim ama JD 712 aldığım için de pişman değilim, verdiğim paranın hakkını veriyor. Klavyede de Trust GXT 890'ı 225 liraya almıştım ve kaliteli markaların 400 liradan başlıyordu mekanik klavyeleri. Klavyemden de mutluyum, tek eksik olarak gördüğüm yanında tuş çıkarma aparatının olmamasıydı. Tuşları çıkarıp temizlemek gerekiyor çünkü arada bi.

Neyse işte uzun lafın kısası düşük bütçe markaları da bazı ürünlerinde iyi işler çıkarabiliyor.
 
@Salome katılıyorum. @Closery dediği gibi Kingston A400 gibi alternatiflerinden ciddi ucuza bulunursa şans verilebilir ama genelde aradaki fiyat farkı ya Kingston lehine oluyor ya da çok az. Örneğin ben de 3,5 yıl Sandisk SSD Plus kullandım hiç düşme olmadı.

Samsung kısmı ayrı bir olay. Özellikle 860 EVO grubu diyebiliriz buna. Ben 860 EVO SSD fiyatına WD Black SN750 NVMe aldım. Büyük ihtimalle almadan burada anket açsam %80 EVO çıkardı. Garip bir takıntı var.
 
Arkadaşlar ben de bir tecrübemden bahsetmek istiyorum. Ofisteki bilgisayara MPOW BH415 diye bir kablosuz kulaklık aldım, Çin markası fason bir ürün. Fiyatı da ucuz, vergisiyle birlikte 45 Euro`ya geldi. Beklentim çok yüksek değildi ama çok beğendim gelince, tabii kötü yanları da var.

İyi yanları (+)
Müzik performansı HyperX Cloud 2`den iyi.
HyperX Cloud 2`den daha rahat.
Kablosuz bağlantı en az 7-8 metre çekiyor.
Tasarımı ve malzeme kalitesi iyi, Cloud serisine çok benziyor.
Kabloları örgülü ve yeterli uzunlukta.

Kötü yanları (-)
Mikrofonunu beğenmedim, nasıl söyleyeyim sanki ses biraz bulanık gibi.
Kablosuz moddayken garip bir yerden ses ayarlanıyor.
Kulaklığın kablosuz alıcısı büyük, Bluetooth da olmadığı için telefonla kablosuz bağlantı (dönüştürücü olmadan) kuramıyor.

Bu tarz fason ürünlerde markaya göre değil direkt ürüne göre yorum yapmak daha doğru olur. Eğer genel olarak beğenilen bir ürünse alınmasında sakınca yok bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı