Forumda Neden Hiç Kız/Bayan Yok?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum onlar bilişim sektöründen çok sağlık sektörüne odaklanmış durumdalar.
İnsanların kanını alma, iliğini sömürme konusunda çok gelişmiş durumdalar.

Kızlardan neden gamer olmaz ? Türkiyede 10 yasından küçük sapık çocuklar var. Herkez alınmasın ama büyük dilim böyle. Kız bi sunucuya giriyor neler yazıyorlar söylenmez şimdi. Tabi onları takmayan mert kızlar var bunlarda küçük dilim.

İnternetin geneli için iki cevap mevcut:

1- Genel olarak teknoloji, daha spesifik olursak bilgisayar teknolojileri, büyük çoğunlukla erkeklerin tekelinde. Bunun sebebi teknolojiyi seven erkek sayısının kadınlara oranla daha fazla olması. Başka bir sebep aramaya gerek yok.

2-Ne yazık ki her sitede "abaza" olarak tabir edilen kişiler mevcut. Gerek kız kardeşime, gerekse kız arkadaşlarıma internet üzerinden asılan o kadar çok erkek var ki... Foursquare' de isminiz Sibel olsun, profil fotoğrafınıza öküz resmi koysanız bile size gelen manyakça yorumlar insanı bezdiriyor. (En azından eskiden öyleydi, şimdi ne durumda bilmiyorum.)

Technopat özelinde cevaplarsak:

Neredeyse tüm forumlarda denetim mekanizmaları çökmüş durumda. Tıklanma sayısı kaybetmemek için her türlü pisliğe göz yuman forumların varlığından hepimiz haberdarız sanırım. Bu yüzden paragraf arasında @Recep Baltaş başta olmak üzere tüm Technopat yöneticilerini tebrik etmek istiyorum bu seviyeli ortamı sağladıkları için. Fakat başta belirttiğim gibi 100 forumdan 95 tanesinde kadın olarak bulunmaya çalışmak oldukça zor. Aynı durum çeşitli siteler için de geçerli. Böyle olunca da kadın kullanıcılar ne yazık ki çekingen davranıyorlar ve bu ortamlardan uzaklaşıyorlar. Bazıları da erkek ismiyle kayıt olup o şekilde kullanmayı tercih ediyorlar.

"Bazıları da erkek ismiyle kayıt olup o şekilde kullanmayı tercih ediyorlar."
Bunun zıttıda olmaya başladı yakın zamanda :D Şuanlık birşey demiyoruz bunlara, ancak cezalardan bu şekilde kaçacaklarını sanmasınlar. İsterse cinsiyetini değiştirsin bilgisayarı değişmedikçe onu buluruz :)

Barış bey, yazdıklarınızda çoğunlukla haklısınız.
1. seçenekte malesef yazdıklarınıza fazla katılamayacağım :) Forumlarda gördüğümüz bayan sayısı ile ülkemizdeki bilgisayar işleri ile (teknik vb.) uğraşan bayan sayıları farklıdır. Hatta erkeklerden daha çok bilgisayar kullanan (iş amaçlı) bayanlarımız mevcuttur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı