Forumdaki Linux fanboyları

Kod değil komut. :)

Komut yazarak kurmanıza gerek yok ama komut yazarak kurmak daha kolay. Linux Mint gibi dağıtımların içinde uygulama mağazası ve grafik arayüzlü paket yöneticisi gelir.
Forumu seviyorum, Linux konularında da bayağı yardımcı olunduğunu biliyorum, öğreniriz artık😁, beni de aranıza alırsınız herhalde. 😁
 
Ekran Görüntüsü 2020-09-20 21-50-35.png
Her zaman kod gerekmiyor Yazılım Yönetici'si var.
 
GNU/Linux dağıtımları EXE açmak zorunda değil, kendi uzantısı var program kurmak için ve çoğu firma bu uzantıya destek veriyor.(Google, Opera, Discord, Steam...) Hatta buna rağmen GNU/Linux, EXE açabiliyor.(WINE isimli program ile.) Ayrıca Windows oyunlarını da oynatabiliyor.

Windows, GNU/Linux'tan daha hantal. Kullanmadan anlayamazsın.


Evet, daha kolay uygulama kuruluyor. :D


Tamam işte, kullanmadığın sürece anlayamayacaksın ki tek komut ile program kurmak internette arayıp kurmaktan daha kolay. Ki komutla kurmak zorunda değilsin uygulama mağazaları ve grafik arayüzlü paket yöneticileri var. Ayrıca Windows'ta kulanılan kurulum dosyalarının bazılarında reklam da oluyor, o programları kurmamak için dikkat ediyorsun. Paket yöneticileri ile program kurmanın şöyle bir özelliği var ki kütüphaneler ortak kullanıldığı için yerden tasarruf oluyor.


%3 küsür. Bu sayede daha az zararlı yazılım oluyor.


Çoğu yazılım firması destek veriyor.


Bunlar kurulum sonrası otomatik olarak kurulu geliyor, çekirdeğe dahiller. Windows'ta ise sürücüleri ayrı olarak kurmak zorundasın.

Yazılım güncelleme olarak da GNU/Linux daha kolay. GNU/Linux'ta uygulama mağazasından veya tek komutla sürücüleri, işletim sistemini, uygulamaları ve kütüphaneleri güncelleyebiliyorsun. Windows'ta hepsini ayrı ayrı yapman gerekiyor.


CS:GO hiç kod yazmadan çalışıyor, kullanmadıysan yorum yapma. Ayrıca Steam Proton ile Windows oyunları bile çalışıyor. Valve'nin bir projesi Steam Proton. 11500 küsür oyun çalıştırıldı.



Ben de Kubuntu kullanıyorum. :D
Sistemimde şu an istersem Windows 10'u kurarım gayet iyi çalışır ama nedense bir hantal geldi bana şu an Linux kullanıyorum açılış ekranı yok. :D
O kadar hızlı açılıyor ki açılış ekranında ne olacağını bile ayarlamadım.
İsteyenler için şimdiki sistemim:

AMD Ryzen 3200G.
MSİ RX 550 4 GB.
KingStone A2000 M.2 SSD.
(Bunlar yeterlidir sanırım.)

Bu arada evet eski laptop içinde AntiX kullandım. :)
 
@illedelinux Hocam
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videomda "SuperTerm" kullanıcısının sorusunu yanıtlar mısınız?
 
@hüseyinslayer1 hocam, siz buraya bir Autocad dosyası atın ya da örnek bir proje için bağlantı atın, açıp deneyeyim. Benim tahminim Autocad'den gelen projeleri açar ancak bir miktar sorunlu gösterilebilir. Düzeltilemeyecek sorunlar değil tabii ki. Ancak alternatiflerinden gelen proje, Autocad üzerinde düzgüna açılmaz bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı