Forumdaki Monster nefreti haklı mı?

Zaten mobil işlemciler 105 dereceye kadar zarar verme ihtimali az oluyor ve kendini kapatıyor. Boost kapatmanın bilgisayar performansını düşürdüğünü görmedim. Sadece GHz azaltıyor ama FPS azalmıyor ve sıcaklığı 85 dereceyi geçmiyor. Gereksiz yere boost açmanın bir işe yarayacağını düşünmüyorum bu sebeple.
Hocam turbo nerden kapatılıyor işlemcide i7 10750h var boşta 30 derece fan çalışıyor monster.

Clevo modeller için evet. En başta klavye sürücüleri bozuk veya çok kolay bozuluyor. Soğutma fazlasıyla kötü ve malzeme kalitesi olarak fazla zayıf. Ayrıca yıl olmuş 2022, halen bir firma TN panelli laptop satıyorsa bir cacık olmaz onlardan. Monstera en fazla küfür ettiğim konu bu TN panel olayıdır. Bunun dışında
Anlam veremediğim fan dizaynı da cabası. Clevo kasa Monster cihazlardan uzak durun kısacası.

Hocam normal gömülü olmayan klavye dediğin budur. Eski modellerde direkt bunu üst kısımdan çıkarıp takabiliyorsun.
Eki Görüntüle 1592796
Gömülü klavye ise üst kasaya gömülü olan klavyedir aynı şekilde yukarıdaki klavyeyi barındırıyor ama üst kasayı kırmadan çıkaramıyorsunuz. Tamirciler bunu kırıp sonra yapıştırıp değiştirebiliyor ama servis öyle bir şey yapmayacağı için komple değiştiriyor o yüzden 1600tl gibi fiyat çıkıyor. Yeni modeller hep bundan oluyor bir apple kullanmıyor apple vidalı model kullanıyor. 100 tane vida açıp klavyeyi çıkarıyorsun sonra 100 tane vidayı geri takıyorsun.
Eki Görüntüle 1592800

Turbo kapatmak fps sabitler ama performansda bir düşüş yaşarsınız yine. Dediğim gibi iyi bir laptop zaten turboda da bunu yapmaması gerekiyor. Monster da aynı şekilde turbo da ısınır mesela.
Üstteki gibiydi arkadaşımın klavyesi de. Diğer bilgiler için de teşekkür ederim.

Burada konu yerli diye daha mı çok gömülüyor o arkadaşlar? Açıklayayım, ben ASUS, MSI, Monster, GameGaraj... Hepsinin laptopunu kullandım. ASUS kendi kendine ısınmaktan kapandı, iade ettim. En rezaletiydi. MSI iyiydi ama kasa çok ısınıyordu, elime ısı geliyordu. Plastik kasa olmayınca böyle oluyor. GameGaraj laptoptan memnundum açıkçası ama ikinci eli kötü, piyasası yok. Monster elimde var. Yazılım, donanım, uyum sıkıntıları var ama elime ASUS, MSI gibi ısı gelmiyor. Daha konforlu plastik bence. Laptop klavyesinde oyun oynamak için daha iyi.

Gördüğüm tüm laptoplarda ısınma ve fan sesi sorunu vardı ama yabancı markalar o kadar eleştiri almıyorken bu forumda Monster düşmanlığı var gibi. Yalnız Monster'lerin ikinci eli kolay satılıyor, tutuluyor ömür boyu bakım falan var diye. Sizce doğru mu düşünüyorum? Herkes tecrübesini yazabilir.
Monster güzeldir ben kullanmadım babam yazılım için yüksek sistem isteyen programlar kullanıyor bunun için monster aldı merakımdan bir kaç kere sordum sıkıntısı var mı diye sıkıntısının olmadığını söyledi monster 1650 ti olan modeli

Hocam turbo nerden kapatılıyor işlemcide i7 10750h var boşta 30 derece fan çalışıyor monster.
Hocam üstte verdiğim video linkine bir bakın derim.

Hocam normal gömülü olmayan klavye dediğin budur. Eski modellerde direkt bunu üst kısımdan çıkarıp takabiliyorsun.
Eki Görüntüle 1592796
Gömülü klavye ise üst kasaya gömülü olan klavyedir aynı şekilde yukarıdaki klavyeyi barındırıyor ama üst kasayı kırmadan çıkaramıyorsunuz. Tamirciler bunu kırıp sonra yapıştırıp değiştirebiliyor ama servis öyle bir şey yapmayacağı için komple değiştiriyor o yüzden 1600tl gibi fiyat çıkıyor. Yeni modeller hep bundan oluyor bir apple kullanmıyor apple vidalı model kullanıyor. 100 tane vida açıp klavyeyi çıkarıyorsun sonra 100 tane vidayı geri takıyorsun.
Eki Görüntüle 1592800

Turbo kapatmak fps sabitler ama performansda bir düşüş yaşarsınız yine. Dediğim gibi iyi bir laptop zaten turboda da bunu yapmaması gerekiyor. Monster da aynı şekilde turbo da ısınır mesela.
Hocam turbo açıkken ve kapalıyken test yaptım FPS aynı kalıyor ama ısısı azalıyor.

Birçok kişi kullanmadan sağdan soldan okuduklarıyla gaza geliyor. 3 yıldır Abra modeli bir Monster kullanıyorum şu ana kadar birkaç ufak sıkıntı olsa da genel anlamda memnunum. Önemli olan Abra veya Tulpar olması değil Clevo kasa olmaması genelde bu kasaların sıcaklık sorunu ve kasa kalitesi düşük oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı