Forza Horizon 4 Yarış Arabası Ayarları nasıl yapılır?

Katılım
13 Ekim 2018
Mesajlar
2.547
Çözümler
14
Yer
North Memphis
Dostlar, FH4'de hangi arabayı yarış arabası olarak tasarlamaya çalışsam istediğim verimi alamıyorum. Saçma şekilde, nizami bir şekilde "dönebileceğim" yolda yanlamaya başlıyorum. M4 GTS şu an biraz yol tutuşu açısından diğer araçlarıma göre fena değil ama dediğim gibi gerçekte olsa dönebileceğim yolda dönemiyorum. Özellikle, denediniz mi bilmiyorum ama Lamborghini Avantador 2012 şu an her ayarı yarış arabası için tasarlanmış durumda ama ne hikmetse arabayı bir türlü tutamıyorum. Resmen bana kızmış. deli gibi hızlı, deli gibi kayıyor (kendisi 1879 HP). Yarış etkinliklerinde botları geçemiyorum bile. Acaba ince ayar kısmına el atma zamanı gelmiş olabilir mi? Lastik basıncı falan. (Klavye ile oynuyorum)
 
Süspansiyon sertliği
Viraj çubuk sertliği
Güç dağılım ayarı (dört çeker ise %50 yapın)
Lastiklerin hava basıncını senaryoya göre düşürüp arttırın.
Dişli oranlarını hızlanma odaklı yaparsanız çok düzlük yoksa yarışta avantajınıza olur.
Zaten değiştireceğiniz ayarın simülasyon bilgisi sağda yazıyor.

Edit: Ayrıca seçilen jantın ağırlığı ve aracın mekanik yapısı çok önemli. Amacınız yola tutunmak olsun. Dönüşlerin tutunan kazanır.
Bir de gamepad veya direksiyon setiniz var ise dönüşlerin yarım fren tam gaz gibi oranlı gaz fren + tekerlek açısı vererek en iyi pürüzsüz virajı almak daha mümkün olur.
 
Oyunda gerçekten çok hızlı arabalar var ancak yarışlarda bu hızın size faydadan çok zararı olduğu bir gerçek. 400 km üstüne çıktıktan sonra kontrol kolay olmuyor ve otoban şablonları dışında yarışlarda mutlaka bir viraja denk geleceksiniz.

O zaman ne yapılabilir? Hazır şablonlardan faydalanarak araç için sunulmuş en makul ayarı indirip kurun. Daha sonrasında zorluk ayarını yarış durumuna göre seçin. Oyuna ilk başlarken yapay zekayı yüksek tuttuğum için Maşallah ben göremeden uçuyorlardı ama bir noktadan sonra yolları ezberleyince nerede ve ne kadar hız yapmanız gerektiğini anlayıp zorluğu yükseltiyorsunuz. Ayrıca bir yarışta ilk seferde birinci olmaya çalışmak şart değil. Sıralamaya girdikten sonra oyun size birinci olmanızı sağlayacak imkanı ne hikmetse sağlıyor. 😅
 
Araba satın alırken yapılan modifiye sadece dış görünüşde oluyor. Evine git oradan arabayı özelleştir. Bir sürü seçenek var : Süspansiyonlar, lastikler, arabanın şasesi, roll cage, viraj demirleri, motor güçlendirme, 4x4 ve ya arkadan çekişli yapma gibi. Uğraşmak istemezsen insanlar kendisi modifiye edip yüklüyor onları da indirebilirsin. Ben Subaru BRZ, Honda Civic gibi arabaları modifiye etmeyi seviyorum çoğu yarış arabasını tokatlıyor.
 
Oyunun en hızlı arabalarını ve Hero arabalarını alın. Böyle şeyler ile uğraşmaya gerek yok bence.
Aksine multiplayerda rekabetçi olabilmek için aracın kendisi kadar setupıda çok önemli. Örnek vermek gerekirse A Class asfalt destroyeri denilen Atomic Punk aracını doğru setupda kullanmazsanız tamamen çöptür. Yeni oyuncuların en çok yaptığı hata, metada olan bir aracı alıp direkt olarak en popüler ayarı kurmak oluyor. Rekabetçi olabilmek için tabi ki yetenek de lazım ama araç ayarları çok çok önemli. Bu dediğimi 10 yarışın 9 unda 1. olan arkadaşlar daha iyi anlayacaktır. Ayarların iyi olup olmadığını anlamak için sınırlarda sürmek gerekebiliyor.
 

Geri
Yukarı