Forza Horizon'da USB el freni kullanmak

mrth87

Hectopat
Thrustmaster direksiyon setim var AliExpress'te ve bir iki Instagram sayfasında Arduino ile yapılmış el frenleri satılıyor fakat sanırım FH4'te direksiyon ile birlikte çalışmıyormuş.

Bende mesela direksiyondayken joystickten bir tuşa basınca direksiyon anlık devre dışı kalıyordu.

Bir şekilde kullanan var mı?

Aynı sorunu yaşıyorum, Minton flight joystick bir uçak kontrolcüsü aldım ucuz bir marka tek amacım el freni olarak kullanmak olduğundan kalitesini önemsemedim. Forza Horizon 5'te denedim ama sorun aynen senin dediğin gibi oyunun sistemiyle alakalı bir durum mesela nasıl klavyeye bastığımızda gamepad anlık devre dışı kalıp alttaki tuşlar klavye tuşlarına dönüşüyorsa bunda da el frenini atasam bile direksiyon devre dışı kalıyor sorunu bir türlü çözemedim sen bir çözüme ulaşabildin mi?

Sendeki el freni nasil birseydi bi linkini atabilir misin? Ve sorun sende nasıl oluyor tam olarak forza da şöyle bir sistem var tek kontrolcüye odaklanıyor mesela araba hareket halinde sola dönüyoruz diyelim direksiyonda klavyeden veya takili olan bir gamepad varsa oradann bir tusa bastiginda sanki direksiyonu usb den sökmüş gibi devre dışı kalıyor senin sorunun bu değil mi?

Eğer USB el freni XInput değil de DirectInput kullanıyorsa desteklemeyebilir. Çoğu oyun XInput kullanıyor. Eğer TocaEdit Xbox 360 Controller Emulator indirirseniz ve uygulamadan el frenini XInput olarak atarsanız belki sorun çözülebilir.

Oyun destekliyor, destekliyordan kasıt oyunun kontrolcünün tuşunu görmesi ise onu göruyor ayarlanıyor da ama oynamaya gelince bu sefer gaza basiyorsun mesela gitmiyor araba deviri aliyor ama hareket etmiyor ilginc bir sorun beyni yaniyor sanki sistemin, ama dediginiz programı deneyeceğim teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…