Fotoğraf boyutunu düzenleme

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Herhangi bir fotoğrafta yer alan detayı seçip bu detayı ön plana çıkararak fotoğraflarınıza değer katabilirsiniz. Öncelikle koşullara uygun bir fotoğraf seçin. Fotoğrafı kestiğinizde piksel oranının da düşeceğini unutmayın. Fotoğrafı basmak istediğinizde daha az piksel daha geniş en ve boyla sınırlandırılacak. Sonuç olarak yapay dokularla karşılaşacaksınız. Düşük monitör çözünürlüğü nedeniyle de, bazen piksel kayıplarını göremezsiniz. Baskının hemen ardından talihsizliğinizin farkına varırsınız. Öncelikle çözünürlüğü kontrol edin, buna değecek!

bjWFBmh.jpg


d9LAmFQ.jpg


Yeni Fotoğraf: Çiçeklerin arasından motifinizi kestiniz ama çözünürlük baskı için yeterli olacak mı?

1 Fotoğrafı Kesme

Araçlar panelinden “Crop” aracını seçin. Kesmek istediğiniz alanı işaretleyin ve “Enter” tuşuna basın.

ZgWtBcP.jpg


Resim Boyutu: Bu iletişim kutusunda fotoğrafın boyutunu yeniden düzenleyebilirsiniz.

2 “Resim Boyutu” Penceresi

Kestiğiniz ve son olarak baskısını alacağınız fotoğrafın boyutunu öğrenebilmek için “Image/ Image Size” komutlarını takip edin. Açılan pencerede “Resolution” seçeneği üzerinden piksel sıklığını ayarlayabilirsiniz. Buradaki örnekte 200 ppi yani bir inçlik alana 200 piksel düşüyor. “Dokument Size” bölümünde de, belge boyutu santimetre cinsinden belirtilir.

3 Çözünürlüğü yeniden düzenleme

“Constrain Proportions” seçeneğinin etkin olduğundan emin olun ve “Resample Image” seçeneğindeki seçimi kaldırın. Artık yeni bir değer girdiğinizde çözünürlük otomatik olarak değişir. Bu değer 150 ppi’nin altına düşmüyorsa baskı için yeterlidir.

Pratik İpucu

Fotoğrafa Piksel Ekleme

Piksel sıklığı baskı için yeterli değilse, fotoğraf boyutunu “Resample Image” seçeneği ile büyütebilirsiniz. Bu seçenekle birlikte Photoshop, fotoğrafın içine yeni pikseller ekler. “Image Size” penceresinde “Resample Image” seçeneğini etkinleştirin. Algoritmayı “Bicubic” olarak belirlemenizi tavsiye ediyoruz. Photoshop, fotoğraftaki en yakın pikselleri toplar ve yeni pikseller oluşturur.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı