Fotoğrafınızdakileri Güldürün - Photoshop

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Photoshop, “Liquify” seçeneği ile az tanınmış ama kullanışlı bir filtre sunuyor. Bu özelliği kullanarak portre fotoğraflarında ciddi yüzleri gülümsetebilirsiniz. Ancak yapay bir fotoğrafla karşılaşmamak için bu etkiyi çok abartmayın.

1. Filtre’yi Yükleme

Arkaplan katmanınızı, katman panelinin altında yer alan yeni katman oluştur simgesinin üzerine sürükleyip bırakın ve katmanınızın kopyasını çıkarın. Bu sayede orijinal fotoğrafımız korunmuş olacak. Kopyasını oluşturduğumuz katmanı seçin ve menü
çubuğundan “Filter/ Liquify” seçeneğine tıklayın.

2. Twirl Clockwise

Sol üstte araçlar panelinde yer alan “Twirl Clockwise” aracını seçin. Etkiyi dozunda tutabilmek için,sağ tarafta yer alan araçlar seçeneği üzerinden fırça yoğunluğunu daha da yumuşatın.

3. Dudakların birleştiği noktaları kaldırma

Dudakların birleştiği yere tıklayın, fare tuşu basılıyken fareyi hafifçe yukarı doğru sürükleyin. Aynı işlemi diğer dudak birleşim noktası için uygulayın. Ek olarak bu yöntem ile dudakları iyice ön plana çıkarabilir ya da elmacık kemiklerini yuvarlaklaştırabilirsiniz. Son olarak “OK” seçeneğine tıklayarak değişiklikleri onaylayın.

ZJQgP20.jpg


(Önce) Çok mu ciddi? Modelinizi Photoshop’la güldürün.

EnCsGW0.jpg


(Sonra) Liquify Filtresi ile portrenizin dudak birleşim yerlerini yukarı doğru sürükleyin.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı