Fotoğrafları Camera Raw’da İşleme

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Bazı ayarları sıklıkla kullanıyorsanız ve bunları önayarlar olarak kaydettiyseniz, Camera Raw verilerini Bridge’de de kullanabilirsiniz. Bu sayede Camera Raw’ı açmadan Raw uzantılı dosyalarınızı düzenleyebilirsiniz.

1. Fotoğrafı Bridge’de düzenleme

Bridge’i açın ve düzenlemek istediğiniz fotoğrafı seçin. Sağ fare tuşu ile fotoğrafa tıklayın ve açılır menüden “Develop Settings” üzerinden “Camera Raw Defaults” ya da “Previous Convertion” dizinini izleyin.

ExWNsig.jpg


Kısa süreli işlem: Kaydettiğiniz gelişmiş önayarları kullanarak RAW fotoğrafınızı doğrudan Bridge üzerinde düzenleyin.

2. Fotoğraf ayarlarını aktarma

Kaynak fotoğrafınızı işaretleyin ve yine”Devolop Setting” üzerinden “Copy Settings” seçeneğine tıklayın. Ayarları uygulamak istediğiniz diğer fotoğrafın üzerine gelin ve “Devolop Settings” üzerinden “Paste Settings” seçeneğini tıklayarak kopyaladığınız ayarları fotoğrafta uygulayın.

Pratik İpucu

Bridge için Önayarlar oluşturma

Bir fotoğrafta dilediğiniz ayarlarla çalışın ve son olarak Camera Raw’daki ayarlarınızı kaydedin. Bunun için Camera Raw’da sağ tarafta yer alan panelin sağ üstünde yer alan aşağı ok simgesine tıklayın ve açılır pencereden “Save Settings” seçeneğini seçin.

c9lpjui.jpg
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı