Foxconn G41MXE-K BIOS Güncelleme

Doğrudur o zaman son sürümdeyse 4x4 RAM desteklemesi lazım. Ben 4x4 RAM takıp Core 2 Quad Q9550 işlemci takarsam direk kabul eder mi veya ne ayarı yapmam gerekir?

G41 çok RAM seçer birçok mevzu bahis geçti forumda daha önce. DDR3 bile olsa ilk çıkan yıllardan RAM'ler bulman gerekir iki tarafı çip dolu olan 1066MHz hızını destekleyenler gibi.
 
G41MXE-K için güncelleme yapacaklar için yazayım ben yaptım sorun olmadı. 4 GB Ram takınca açılmayan sistem açıldı 2 slot sorunsuz. Biliyorsam bile Technopat takip ederek yapıyorum. Uzun yıllardır takip ediyorum, Technopat oluşumu bu ülke için büyük nimettir ve büyük bir rehberdir. Başka böyle bir ne site var nede forum var. İşimiz çözülüyor, emek verenlere teşekkürler.
 
Foxconn G41MX-K anakartın BIOS'unu güncellemek için ilk olarak boot edilebilir bir USB bellek hazırlıyoruz. Bunun için buradaki rehberimizden yaralanabilirsiniz:

USB Bellek Bootable Yapma Rehberi

USB belleği hazırladıktan sonra Foxconn'un sitesinden güncel BIOS sürümü indirilmelidir:
Diğer anakartlar için: Foxconn PRODUCT : Motherboards

Foxconn 2019 başında destek sitesini kapattı.

İnen dosyayı klasöre çıkartınca içinden üç dosya çıkacaktır:

Kod:
964F1P10.ROM
AFUDOS.EXE
flash.bat

Bu üç dosyayı USB belleğe atın. Şimdi USB belleği bilgisayara takın ve bilgisayarı USB'den boot edin. Bunun için boot menüsüne girebilirsiniz ya da BIOS'tan first boot Device'ı bu işlem için USB yapabilirsiniz.

USB'den boot edince dos işletim sistemi sizi karşılayacaktır. Burada şu komutu girin:

Kod:
flash

Güncelleme başlayacaktır. Güncelleme bitince bilgisayarı güç düğmesi ile kapatabilirsiniz. Bilgisayar açıldığında BIOS güncellenmiş olacaktır.

Abi ben bu BIOS'u bilgisayarıma yükledim şimdi benim anakartıma E6500 işlemci var ben şimdi qore Quad Q8200 işlemci takarsam çalışır mı anakartım G41MXE.
 

Geri
Yukarı