FPS ağırlıklı oyunlar için IPS mi VA panel mi?

TN panel normalde oyunlar için daha ön plandadır gecikme konusunda ama IPS panel muhtemelen daha iyi bir tercih olur. MSI G244F E2 modelinin panel kalitesi gayet güzel. Samsung tarafında ne kadar sevilmese de Odyssey serisinin G4 240Hz modeli bence sorunsuz bir monitör.

İlla 2K istiyorum diyorsan Dell Alienware. ASUS'tan daha ucuz ve 360Hz.

Son düzenleme:
hayır hikayeli oyunlarda oynuyorum ama ağırlıklı olarak fps, tek çekindiğim samsung va panel alırsam ghosting sorunu olurmu
Youtube'dan detaylı incelemelerine bakarsın ama kağıt üstünde ASUS TUF VG27AQML1A hem 2k hem de 260 hz olmasıyla fps ve hikayeli oyunlara ayrı ayrı destek sağlar. Ayrıca cs ve valorant oynuyorsan asusta elmb özelliği fps oyunlarında hareket bulanıklığını azalttığı için oldukça işini görür ama 2K monitörlerde ghosting 1080p'ye göre bir tık fazla olabilir aklında olsun

TN ~ VA ~ IPS
Günümüzde bir monitör konusu açıldığında hala TN'den bahsedenler var. TN'in devri bitti. IPS gecikmesi düşük diyenleri anlamıyorum. Ben o kadar araştırdım. TN panel en az gecikmeye sahip sonrasında VA ve IPS takip ediyor. IPS renk açısından tercih ediliyor ama bana kalırsa VA panel renk konusunda da çok daha iyi. Gecikme olarakta IPS'ten daha düşük bir gecikmeye sahip. Yani VA panel ikisinin ortalaması oluyor. IPS çoğunlukla fotoğraf ve video düzenlemelerinde tercih ediliyor. Hem hikayeli oyunlarda hem FPS oyunlarında VA panel iyidir. Tek eksiği ghosting gibi sorunlar VA panellerde çok daha sık görülüyor. Yapısında kristallerle alakalı bir durumdu sanırım hatırlayamadım ama düzgün (özellikle Samsung gibi) monitörlerde sorun yaşamazsın. Aldığında ghosting, black smearing gibi testleri yaparsın sorun varsa iade edersin.

Ve önemli bir not: Ekran kartına uygun G-Sync ya da FreeSync desteğini araştırmadıysan araştırmanı öneririm. Bakmadan alanlar var. Bazı monitörlerde ikisi de olabiliyor diyorlar. Onu bilmem.

Önemli görmeyenler var ama günümüzde yüksek Hz değerlerine sahip monitörler için muazzam bir gereklilikteler.

Yatacağım için ürünleri incelemedim ama Samsung ekran işini güzel yapıyor.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı