FPS oyunlarında G-Sync açılır mı?

• Konuyu başlatan we1N
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 4.313
Lag yapmaz. Sabitlerseniz kötü olmaz stabil FPS iyidir. Zaten monitörünüz kendi Hz değerinin üstündeki bir değeri gösteremez. Bu bağlamda açabilirsiniz güç tüketimini azaltabilir ve daha stabil bir FPS alırsınız.

G-Sync teknolojisi görüntü yırtılmalarını önler ancak input lag dediğimiz giriş gecikmesi durumu meydana gelebilir -ki bu gecikmeler FPS, battleroyale tarzı oyunlarda istenmeyen bir olaydır, sonuca etki eder- size tavsiyem G-Sync açıkken ve kapalıyken FPS oyunları deneyin. Açık iken minik gecikmeler hissedeceksiniz ki biz buna input lag diyoruz. Sync teknolojileri iyidir ancak kişisel düşüncem daha çok grafiğin önemli görüldüğü hikayeli oyunlarda açılmalıdır. Battle Royale gibi milisaniyelerin önemli olduğu oyunlarda açıldığında bir düşmanı vurabilecekken vuramayabilirsiniz. FPS sabitleme evet denenebilir ancak değişken FPS değerleri alıyorsanız (veya ortalama bir sisteme sahipseniz) FPS sabitlemede problemler olacaktır. Sabit bir değer için FPS değerini düşük tutmanız gerekir, bu da yine FPS Battle Royale oyunlarda bir dezavantajdır.

Millet network gecikmesiyle monitör gecikmesini aynı sanıyor. Halbuki network gecikmesinde olay sunucunun o an kaçıncı tick deyse ona yetişmektir aksi halde ben önce sıktım durumuyla karşılaşıyorsunuz. Bu nedenle network gecikmesinde 10ms de olsa oldukça önemlidir.

Karıştırılan nokta ekran gecikmesinin de böyle bir etkiye sebep olacağıdır. Ancak alakası yok saniyenin binde 20 misini gözünüz zaten algılamıyor.

Ek bir işlem gerektirdiği için çoğu modelde 2-5 ms arası fark yaratıyor, mümkünse kapalı olsun.
Millet network gecikmesiyle monitör gecikmesini aynı sanıyor. Halbuki network gecikmesinde olay sunucunun o an kaçıncı tick deyse ona yetişmektir aksi halde ben önce sıktım durumuyla karşılaşıyorsunuz. Bu nedenle network gecikmesinde 10ms de olsa oldukça önemlidir.

Karıştırılan nokta ekran gecikmesinin de böyle bir etkiye sebep olacağıdır. Ancak alakası yok saniyenin binde 20 misini gözünüz zaten algılamıyor.
5-10 ms arası ve üstü fark hissedilecek düzeyde. Gecikme derken 1ms gibi kavramları mı düşündün?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı