Input lag sorunu için:


2 yıl önce de yazdığım gibi, sistem değişse de bu sistemimde de XMP'yi kapatınca input lag azalıyor. Az önce ne kadar etkiliyor diye Aim Lab'te test ettim. Gridshotta XMP açık ortalama 75K, 80K'yı geçemiyorum. XMP'yi kapattım ve ortalama 85K yapmaya başladım.
Hocam akşam xmp kapatıp denicem
 
800 FPS alıyorum görüntü akıcı değil 60 FPS gibi.
Selamlar aynı sorun bende vardı hocam. Yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Farklı ayarları ya da oynadığınız oyun için önerilen ayarları reddit tarzı sayfalardan bulabilirsiniz. +600 fps aldığım valorantı 240hz de dediğiniz gibi 60fps gibi oynuyordum. Gerekli ayarlar ve değişimler sonucu (hepsi yazılımsal) istediğim yumuşaklığa geldi.
 
Nasıl yazılımsal ayarlar hocam mesela program gibi mi?
AMD için konuşayım. Farklı software sürümleri, software içerisindeki farklı özellikler OpenGL, doku filtreleme vesaire, bunları farklı farklı deneyerek ilerledim hocam. VSync açılınca genelde düzelse de, düzelmediği taktirde bu tür şeyleri de incelemek lazım.
 
Ben de aynı sorunu yaşıyorum bir anda olmaya başladı aylardır çözemedim hala. Micro stuttering dedigimiz olay sanırım. Valorant oynuyorum mesela FPS 200-250 ama görüntüde lag, gecikme ve kasma hissiyatı mevcut. İğrenç bir durum gerçekten. Elektrik tesisatından kaynaklandığına kadar araştırdım ama hala çözüm üretebilmiş değilim...

Schneider Electric APC LS1500-RS 1500VA/750W 3 Schuko Çıkış Otomatik Voltaj Regülatörü - LS1500-RS hocam şu ürünü alıp deneyin. BIOS pilini çıkarıp, statik elektriğini aldıktan sonra cihaza takıp deneyin sorun çözülürse ne mutlu çözülmez ise Amazon üzerinden 2-3 gün deneyip iade edersiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı