Nötr gevşekliği söz konusu, ben çok yaklaştım arızaya ve arıza nedenini çözdüm. Kuzey ve güney köprülerine zarar veriyor bu nötr'den kaynaklı olay. Direk anakartın köprüsüne saldırıyor öyle düşün. Ve bunun üzerine çözümler arıyorum. Bildirimler duruyor cözdüğüm an tek tek sabırla herkese bilgi vereceğim beklemedeyim bende sabırla.

Reis 3 tane elektrikçi çağırdım ve nötr gevşekliğine baktırdım olmadı topraklamayı söktüm prizdeki o biraz etki etti ama net bildiğim bir şey var oda elektrik kaynaklı bu sorunu yaşıyor olmamız.
 
Arkadaşlar merhaba. Mesajlarınızı okuyup üye oldum. Ben bu bahsettiğiniz problemle tıpkı sizler gibi üç senedir uğraşıyorum. Size sizlerin de bildiği şeyleri yazayım, en azından emin olun.
Üç yıllık süreçte, üç ev, üç internet, dört pc değiştirdim. Denemediğim şey kalmadı.
Öncelikle bu sorun kesinlikle input lag, stuttering vb. isimlerle adlandırılacak bir soru değil. Türkiyede bu sorun hakkında hiçbir kaynak yok. Yabancı forumlar ise çok fazla yorum ve bilgiyle dolu. Size yüzde yüz emin olduğum şeyi söylüyorum.
Problem kesinlikle elektrik kaynaklıdır.
Ben CS go ve FIFA oynayan bir insanım. Ve iki oyunu da yüksek ranklarda oynuyorum. Size yaptıklarımı şu şekilde sıralayacağım;
Üç bilgisayar değiştirdim
Üç internet değiştirdim
Üç farklı ev değiştirdim
3 ay önce dedim ki, her şeyi değiştiriyorum. Yeni bir eve geldim, yeni bir sistem aldım. Mousepade kadar her şeyi değiştirdim. Bu lagın geçmişten bana gelebileceği her şeyi ortadan kaldırdım. Ama sorun yine değişmedi.
Sistem aldığım yerleri sorguladım, türlü türlü şey denedim. Benq Xl2546K 240 hz monitör. Fakat 30 hz kadar akıcı olamayan oyun. Cs bilirseniz örneğin, bu sorun varken bunny yapamıyorsunuz. Bu bir örnek. Yaşadığımız sorunları zaten biliyorsunuz. Anlatamayacağım.

Top tier Cs oyuncularının bilgisayarlarını yapan adama 70 euro para ödedim. Bilgisayarımı konfigüre etti. Bios regedit görüntü her ayarı yaptı. Zaten birçoğunu artık işin ehli olduğumdan yapmıştım. Fakat yine çare etmedi.

En son dün yaptığımı söylüyorum. Eve 0 bir PS5 aldım arkadaşlar. Bilgisayarda FIFA deneyimim yüksek, ama yaşadığım gecikme korkunç. Bilgisayarda yaşadığım her şeyin tıpkısının birebir aynısı Ps5 de var. Bu ne demek oluyor? Artık benim için bu sorunun bir elektrik sorunu olmadığına dair bir kanıt kalmadı. Üç bilgisayarımda da bir sorun yoktu. Playstationda da yok. Sorun cihaza giden güçte. Ups almayı denemedim ama en son ona karar kalmıştım. Anladığım kadarıyla işe yaramıyor. Ayrıca şunu da söyleyeyim. Topraklamayla alakası yok. Bir çok yabancı arkadaş tekrardan topraklama yaptırdı. Geçmedi. Yabancı forumlarda çok şey anlatıyorlar. Sorun kesinlikle elektrik kaynaklı. Yazılım olarak örneğin, güç planına yönelik bir düzenleme yaptığınız zaman mutlaka ilk başta performans artıyordu. Birkaç kez buna tanık olmuştum fakat elektriği hiç düşünmedim.
Yabancı bir arkadaşımız, pc yi taktığı üçlü prize fırın veya ütü taktığı zaman bu sorunun geçici olmaya başladığını söylüyor. Çok komik gözükebilir fakat gerçek bu.
Kesin emin olduğum şeyler:
- Bu bir gecikme değil, bu donanım organlarının alınan komutları uygularken, bir çeşit dengesizlik, güçsüzlük, yetersizlik sonucu, alınan komutu görüntüye işleyememe veya daha karmaşık durumu. Bu sadece oyunlarda değil. Ben google da gezerken, masaüstündeyken de mouse hassasiyetim hiçbir zaman dengeli değil. Burada psikolojik şu bu yazan insanlara inanmayın. 3 senede 100k para harcamışım, evime esporcu getirmişim kendi hesabından oyuna girmiş kendi ayarları ekipmanlarıyla mouse çevirememiş, bütün cs go camiasının bilgisayarımı yaptırmışım. Çocuk bana en son dedi ki donamımsal bir şey olmalı vb. İnsanlar sorunun ne olduğunu bile bilmiyor. Bir çeşit güç sorunu var. Demo izlerken zaten görülüyor. Youtube da detaylı incelemeler var.
- oynama süresi arttıkça artıyor. İnanılmaz bir şey. Üç gün beş gün üst üste oynayınca katlanılmaz oluyor. Ama deneyin, 15 gün prizden çıkarın. Hatta ekran kartını sökün. Kabloları sökün, sonra 15 gün sonra geri takın oynayın. İlk bir saat performansı göreceksiniz. Cevaplandıramadığım tek soru şu, bu sorun donanımda kalıcı bir etki bırakıyor mu?
Ben bilgisayara xyz komutu gönderiyorum örneğin. Bilgisayar ise bu komutumu bir çeşit güç eksikliği yüzünden yzx olarak oyuna gönderiyor. İnternetle bir alakası olması imkansız tamamen güçle alakalı. %100 elektrik veya tesisatla ilgili bir problem. Fakat nasıl çözülecek? Ps5 aldıktan sonra artık şüphem yok. Donanım klasik donanım. Yazılım güncel. Ekstra bir şeyi yok. Dualsense var. Windows yok.. regedit yok hiçbir şey yok.. bios yok. Ama tıpkısının aynısı sorun var. Çünkü Ps5 e gönderdiğim komutu ps5 in doğru zamanla uygulayabilecek gücü yok.

İnternet kafelere giderseniz, böyle bir sorun olmadığını görürsünüz. Ama o internet kafedeki bilgisayarı alıp evinize takar oynarsanız. Sorun bir saat sonra ortaya çıkar. Donanım, monitör, sistem, grafik hepsi boş. Elektrikle ilgili bir olay var. Yine Yabancı bir arkadaş bazen düzeldiğini, sonra düzeldiği zaman neden düzeldiğini anlamaya çalıştığını söyledi. Annesi kurutma makinesini çalıştırdığı zaman olduğunu fark etmiş. Bir diğer teyitli bilgi şu, ukrayna da savaş başladıktan sonra birçok oyuncu bu sorunu yaşamaya başlamış. Elektrik kesintileri zaten çok oluyor, fakat sorun kesinti değil. Savaş sebebiyle düzgün ve sürekli elektrik verilemiyor. Bu da bir diğer kanıttır.

Jeneratör getirip, benzinle bilgisayar çalıştıran arkadaş var. Çözüm olmadığını söyledi, işe yaradığını söyleyen de var. O kadar karmaşık ki. Sebebi bulamadan çözümü bulmak çok zordu. Ama ben sebebi buldum. Sebebi bulan başka arkadaşları da bulmak güzel. Bu anakart köprü vs. Anlatan adkadaşla aynı şeyleri bulmuşuz. İnternette ruslar bu işle çok uğraşıyor. Bence rusyada da kalitesiz veya dengesiz bir elektrik var.

Nasıl çözeceğiz dersek, ben artık çözebileceğime inanmıyorum. Ne maddi ne manevi gücüm kaldı. Yaptığım al satlardan zarar ettim. Çok kaliteli ekipmanlar kullandım. İnsanların ekran kartına verdiği parayla mouse aldık. Stok fan yapıyor dediler sıvı soğutuculu sistem aldık. En pahalı monitörü aldık. Bu oyunları oynayan en kral adam hangi sistemle oynuyorsa o sistemi aldık oynadık. Gerçekten nafile. İnternet kafedeki 1050ti lı 150fps sistem, evimde 35k ya toplanan 700 fps sistemden daha akıcı. Mouse çevirebiliyorum en azından.. gerçekten üzüntü verici.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Mesajlarınızı okuyup üye oldum. Ben bu bahsettiğiniz problemle tıpkı sizler gibi üç senedir uğraşıyorum. Size sizlerin de bildiği şeyleri yazayım, en azından emin olun.
Üç yıllık süreçte, üç ev, üç internet, dört PC değiştirdim. Denemediğim şey kalmadı.
Öncelikle bu sorun kesinlikle input lag, stuttering vb. isimlerle adlandırılacak bir soru değil. Türkiye'de bu sorun hakkında hiçbir kaynak yok. Yabancı forumlar ise çok fazla yorum ve bilgiyle dolu. Size yüzde yüz emin olduğum şeyi söylüyorum.
Problem kesinlikle elektrik kaynaklıdır.
Ben CS:GO ve FIFA oynayan bir insanım. Ve iki oyunu da yüksek ranklarda oynuyorum. Size yaptıklarımı şu şekilde sıralayacağım;
Üç bilgisayar değiştirdim.
Üç internet değiştirdim.
Üç farklı ev değiştirdim.
3 ay önce dedim ki, her şeyi değiştiriyorum. Yeni bir eve geldim, yeni bir sistem aldım. Mousepade kadar her şeyi değiştirdim. Bu lagın geçmişten bana gelebileceği her şeyi ortadan kaldırdım. Ama sorun yine değişmedi.
Sistem aldığım yerleri sorguladım, türlü türlü şey denedim. BenQ XL2546k 240 Hz monitör. Fakat 30 Hz kadar akıcı olamayan oyun. CS bilirseniz örneğin, bu sorun varken bunny yapamıyorsunuz. Bu bir örnek. Yaşadığımız sorunları zaten biliyorsunuz. Anlatamayacağım.

Top tier CS oyuncularının bilgisayarlarını yapan adama 70 euro para ödedim. Bilgisayarımı konfigüre etti. BIOS Regedit görüntü her ayarı yaptı. Zaten birçoğunu artık işin ehli olduğumdan yapmıştım. Fakat yine çare etmedi.

En son dün yaptığımı söylüyorum. Eve 0 bir PS5 aldım arkadaşlar. Bilgisayarda FIFA deneyimim yüksek, ama yaşadığım gecikme korkunç. Bilgisayarda yaşadığım her şeyin tıpkısının birebir aynısı PS5 de var. Bu ne demek oluyor? Artık benim için bu sorunun bir elektrik sorunu olmadığına dair bir kanıt kalmadı. Üç bilgisayarımda da bir sorun yoktu. PlayStation'da da yok. Sorun cihaza giden güçte. UPS almayı denemedim ama en son ona karar kalmıştım. Anladığım kadarıyla işe yaramıyor. Ayrıca şunu da söyleyeyim. Topraklamayla alakası yok. Birçok yabancı arkadaş tekrardan topraklama yaptırdı. Geçmedi. Yabancı forumlarda çok şey anlatıyorlar. Sorun kesinlikle elektrik kaynaklı. Yazılım olarak örneğin, güç planına yönelik bir düzenleme yaptığınız zaman mutlaka ilk başta performans artıyordu. Birkaç kez buna tanık olmuştum fakat elektriği hiç düşünmedim.
Yabancı bir arkadaşımız, PC'yi taktığı üçlü prize fırın veya ütü taktığı zaman bu sorunun geçici olmaya başladığını söylüyor. Çok komik gözükebilir fakat gerçek bu.
Kesin emin olduğum şeyler:
- Bu bir gecikme değil, bu donanım organlarının alınan komutları uygularken, bir çeşit dengesizlik, güçsüzlük, yetersizlik sonucu, alınan komutu görüntüye işleyememe veya daha karmaşık durumu. Bu sadece oyunlarda değil. Ben Google da gezerken, masaüstündeyken de mouse hassasiyetim hiçbir zaman dengeli değil. Burada psikolojik şu bu yazan insanlara inanmayın. 3 senede 100k para harcamışım, evime esporcu getirmişim kendi hesabından oyuna girmiş kendi ayarları ekipmanlarıyla mouse çevirememiş, bütün CS:GO camiasının bilgisayarımı yaptırmışım. Çocuk bana en son dedi ki donamımsal bir şey olmalı vb. insanlar sorunun ne olduğunu bile bilmiyor. Bir çeşit güç sorunu var. Demo izlerken zaten görülüyor. YouTube'da detaylı incelemeler var.
- Oynama süresi arttıkça artıyor. İnanılmaz bir şey. Üç gün beş gün üst üste oynayınca katlanılmaz oluyor. Ama deneyin, 15 gün prizden çıkarın. Hatta ekran kartını sökün. Kabloları sökün, sonra 15 gün sonra geri takın oynayın. İlk bir saat performansı göreceksiniz. Cevaplandıramadığım tek soru şu, bu sorun donanımda kalıcı bir etki bırakıyor mu?
Ben bilgisayara xyz komutu gönderiyorum örneğin. Bilgisayar ise bu komutumu bir çeşit güç eksikliği yüzünden yzx olarak oyuna gönderiyor. İnternetle bir alakası olması imkansız tamamen güçle alakalı. %100 elektrik veya tesisatla ilgili bir problem. Fakat nasıl çözülecek? PS5 aldıktan sonra artık şüphem yok. Donanım klasik donanım. Yazılım güncel. Ekstra bir şeyi yok. DualSense var. Windows yok. Regedit yok hiçbir şey yok. BIOS yok. Ama tıpkısının aynısı sorun var. Çünkü PS5'e gönderdiğim komutu PS5'in doğru zamanla uygulayabilecek gücü yok.

İnternet kafelere giderseniz, böyle bir sorun olmadığını görürsünüz. Ama o internet kafedeki bilgisayarı alıp evinize takar oynarsanız. Sorun bir saat sonra ortaya çıkar. Donanım, monitör, sistem, grafik hepsi boş. Elektrikle ilgili bir olay var. Yine yabancı bir arkadaş bazen düzeldiğini, sonra düzeldiği zaman neden düzeldiğini anlamaya çalıştığını söyledi. Annesi kurutma makinesini çalıştırdığı zaman olduğunu fark etmiş. Bir diğer teyitli bilgi şu, Ukrayna da savaş başladıktan sonra birçok oyuncu bu sorunu yaşamaya başlamış. Elektrik kesintileri zaten çok oluyor, fakat sorun kesinti değil. Savaş sebebiyle düzgün ve sürekli elektrik verilemiyor. Bu da bir diğer kanıttır.

Jeneratör getirip, benzinle bilgisayar çalıştıran arkadaş var. Çözüm olmadığını söyledi, işe yaradığını söyleyen de var. O kadar karmaşık ki. Sebebi bulamadan çözümü bulmak çok zordu. Ama ben sebebi buldum. Sebebi bulan başka arkadaşları da bulmak güzel. Bu anakart köprü vs. anlatan adkadaşla aynı şeyleri bulmuşuz. İnternette Ruslar bu işle çok uğraşıyor. Bence Rusya'da da kalitesiz veya dengesiz bir elektrik var.

Nasıl çözeceğiz dersek, ben artık çözebileceğime inanmıyorum. Ne maddi ne manevi gücüm kaldı. Yaptığım al satlardan zarar ettim. Çok kaliteli ekipmanlar kullandım. İnsanların ekran kartına verdiği parayla mouse aldık. Stok fan yapıyor dediler sıvı soğutuculu sistem aldık. En pahalı monitörü aldık. Bu oyunları oynayan en kral adam hangi sistemle oynuyorsa o sistemi aldık oynadık. Gerçekten nafile. İnternet kafedeki 1050 Ti'lı 150FPS sistem, evimde 35k ya toplanan 700 FPS sistemden daha akıcı. Mouse çevirebiliyorum en azından. Gerçekten üzüntü verici.

Geçen gün ilk defa bu kadar akıcı oyun oynadım sonra geri bozuldu fakat bu sorunu çözmenin yolu yok mu yani ne yapmak gerekiyor?
 
Geçen gün ilk defa bu kadar akıcı oyun oynadım sonra geri bozuldu fakat bu sorunu çözmenin yolu yok mu yani ne yapmak gerekiyor?
Hocam yukarda arkadaşlar anlatmış. Bende anlattım. Anlatmaya devam etsem 20 sayfa anlatırım denediklerimi. Eğer sorununuz bizimkisiyle aynıysa, problem bilgisayarınıza giden güçle ilgili. Elektrik olabilir, tesisat olabilir. Emin olduğum tek şey bu. Yabancı forumlarda da elektrikten dolayı olduğu konusunda fikir birliği var. Özellikle Ukrayna da savaştan sonra oyuncuların yaşaması her şeyi özetliyor. Muhtemelen evimizde kullandığımız elektrik, yetersiz kalıyor. Veya kalitesiz bilmiyorum. Anladığım bir şey değil. İnşallah diğer arkadaş bulur ve anlatır.
 
Hocam yukarıda arkadaşlar anlatmış. Bende anlattım. Anlatmaya devam etsem 20 sayfa anlatırım denediklerimi. Eğer sorununuz bizimkisiyle aynıysa, problem bilgisayarınıza giden güçle ilgili. Elektrik olabilir, tesisat olabilir. Emin olduğum tek şey bu. Yabancı forumlarda da elektrikten dolayı olduğu konusunda fikir birliği var. Özellikle Ukrayna da savaştan sonra oyuncuların yaşaması her şeyi özetliyor. Muhtemelen evimizde kullandığımız elektrik, yetersiz kalıyor. Veya kalitesiz bilmiyorum. Anladığım bir şey değil. İnşallah diğer arkadaş bulur ve anlatır.

Ahmet bana Instagram'dan ulaşma şansın var mı? Instagram ismim buradaki ile aynı adım ise Ferhat KANDEMİR.
 
17 bin verip yeni hazır sistem aldım yine sorun devam ediyor hocam ben delirecem artık o kıvama geldim.

DVD ile format atmayı denediniz mi hiç ?
Ben sorunun psikoljik olabilceni düşünüyorum artık cunku ben farklı insanlara sordugumda boyle şeyler demıyorlar bendede bir ara vardı cunku fos ye çok takardım ve bilgisayar değiştirdim tesisat aynı bendede bilgisayar değişince kayboldu bence ben artık iyi bir sistem olduğuna ınandım ve benım anomalim sona erdi o yüzden inaçla alakası var bence beyninizi siz yönetiyorsunuz arkadaşlar başkalarına sormayı deneyin
 
Ben sorunun psikoljik olabilceni düşünüyorum artık cunku ben farklı insanlara sordugumda boyle şeyler demıyorlar bendede bir ara vardı cunku fos ye çok takardım ve bilgisayar değiştirdim tesisat aynı bendede bilgisayar değişince kayboldu bence ben artık iyi bir sistem olduğuna ınandım ve benım anomalim sona erdi o yüzden inaçla alakası var bence beyninizi siz yönetiyorsunuz arkadaşlar başkalarına sormayı deneyin
Emirhan bu yazdıklarını diğerleri görmesin :D
 
Dostum benden snaa tavsiye 30 FPS'ye sabitle bak kastıgını goruceksın 60'a al duzelecek pskoljık cok takmıssınız anlattım yukarıda sadece artık önem vermeyin bunu keddiniz sebep oluyorsunuz internet kafede olmıycanı dusundugun için olmuyor rahatlayın ve geçmesini seyredin siz ona razı oldugunuz an o düzelecek sallayın ve bana güvenin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı