FPS yüksek fakat kasıyor gibi görünüyor

FPS değeleri 90-120-160 arası genelde fakat dediğim gibi böyle akıcı değil oyun 20-30 fps gibi hissettiriyor. Yırtılma vs gibi birşey yok sadece fps nin yüksek olması fakat akıcı hissettirememesi. Mesela videosunu-yayınını izlediğim insanlarda böyle çok akıcı çok hoş hissettiriyor. Bende tam tersi yüksek fps ama berbat görünüyor. Vsync açmak istemiyorum geciktirme sıkıntısı oluyor oynadığın oyuna eksi katıyor ama denemiştim yine sıkıntılı.

FPS değeleri 90-120-160 arası genelde fakat dediğim gibi böyle akıcı değil oyun 20-30 fps gibi hissettiriyor. Yırtılma vs gibi birşey yok sadece fps nin yüksek olması fakat akıcı hissettirememesi. Mesela videosunu-yayınını izlediğim insanlarda böyle çok akıcı çok hoş hissettiriyor. Bende tam tersi yüksek fps ama berbat görünüyor. Vsync açmak istemiyorum geciktirme sıkıntısı oluyor oynadığın oyuna eksi katıyor ama denemiştim yine sıkıntılı.
Sorunu naptınız? Bi çözüm bulabildiniz mi?

video çekip buraya atmayı düşünmüyorum Handsome Reis in dediği gibi videoda çok belli olmaz dediğim gibi sıkıntım fpsimin yüksek olması fakat yinede benim akıcı görememem.
Hocam 75-144 hertz monitörler daha akıcı olur. Size akıcı gelmemesinin sebebi psikolojik olabilir bu arada. Video atıp gönderirseniz daha iyi anlayabiliriz.

Handsome Reyis'in dediği gibi başka bir monitöre, TV'ye bağlayıp denediniz mi? Belki monitör sıkıntılıdır.
monitörde sıkıntı olduğunu sanmıyorum ama televizyona bağlamayı deneyebilirim sıkıntılı olur fakat monitör dediğim gibi bilgisayarla aynı zamanda alındığı için 1 yıl içerisinde bozulabileceğini sanmıyorum gayet iyi çalışıyor gibi ama bi denerim.

Sorun HDD büyük ihtimalle, harita veya bölüm yüklenirken çok takılıyor HDD sistemde. Hem Windows iş yapmaya çalışıyor hem de oyun.
HDD nin ne gibi sıkıntısı olabilir ? Windows zaten ben oyuna girdiğimde arkadaki uygulamaları yavaşlatıp oyuna odaklıyor performansı, harita ve bölüm yüklenirken tabi takılıcak fakat mesela Rainbow Six de yüklenicek harita aşırı küçük olduğundan dolayı zorlanabileceğini sanmıyorum o kadar, fortnite oynarken çok sıkıntı yaşamıyorum ama yinede rahat hissettirmiyor 1-2 el attıktan sonra biraz rahatlamaya başlıyor.

Bilmiyorum tam olarak fakat işlemcimin ve ekran kartının arasındaki darboğazdan dolayı sıkıntılar olabilir mi? İşlemciyi değiştirmek vs sorunu düzeltirmi acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı