Fransa turist vizesi alırken tercüman var mı?

TheMurderK

Kilopat
Daha fazla  
4 - 5 günlüğüne Fransa'ya turist olarak gideceğim. Bu yurt dışına ilk gidişim ilk kez vize alacağım. Bazı sorular var aklımda. Bu mülakatta İngilizce konuşuyorlarmış. İngilizce mi bilmek gerek? Orada tercüman var mı? Vize işi zor diyorlar, önerileriniz nedir?

Hocam Fransa turist vizesi Schengen vizesidir zaten. Schengen vizesin de mülakat olmaz. Çok nadir durumlar da vize memuru başvurunuz da kafasına takılan bir şey olursa sizi telefonla arar ve keyfinize göre türkçe veya o ülkenin dilin de yada ingilizce şeklinde devam eder yani türkçe biliyor zaten hemen hemen hepsi. Ama dediğim gibi mülakat olayı çok nadir olur oda telefon ile oluyor.

Hocam schengen almış biri olarak söylüyorum. Mülakat falan olmuyor. Gerekli evrakları tamamladıktan sonra aracı firmaya veriyorsun .Fransada VFS'den aliniyor. Daha önce hollanda için başvurmuştum . Evrakları VFS'e bırakıp çıkıyorsun. Yukardaki arkadaşın dediği gibi . Çok nadir bir durumda seni arayabilirler. Belki teyit için tuttuğun otel numarasını arayıp rezervasyon kontrolü yapabilirler. Gerisi evrak bırak git oluyor.

Hocam schengen almış biri olarak söylüyorum. Mülakat falan olmuyor. Gerekli evrakları tamamladıktan sonra aracı firmaya veriyorsun .Fransada VFS'den aliniyor. Daha önce hollanda için başvurmuştum . Evrakları VFS'e bırakıp çıkıyorsun. Yukardaki arkadaşın dediği gibi . Çok nadir bir durumda seni arayabilirler. Belki teyit için tuttuğun otel numarasını arayıp rezervasyon kontrolü yapabilirler. Gerisi evrak bırak git oluyor.
Bir kaç haftadır araştırıyordum çok teşekkür ederim aklımdaki soruların cevabını aldım. Peki bir tur şirketi ile gideceğim ben onlardan istesem vize benim için almaları öyle daha garanti olurmu?

Birde Türkiye ye geri dönüş için ekstra olarak bir vize almak gerekiyormu?

Son düzenleme:
Geri dönüş için vize alman gerekmiyor. Ben tur firması önermiyorum. Gereksiz para kaybı gibi. İstenilen evrakları eksiksiz hazırlayıp vermen yeterli . İnternette bir sürü kaynak var zaten. Ama tabi sen bilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı