Fransızca kurs tavsiyesi

Persseus

Kilopat
Katılım
30 Temmuz 2018
Mesajlar
1.792
Makaleler
3
Çözümler
7
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Fransızca öğrenmek istiyorum ve dille ilgili hiçbir bilgim yok. Ücretli/Ücretsiz iyi bir şekilde öğrenmek istiyorum. Üniversiteden dolayı Konya'da yaşıyorum. Önerebileceğiniz Online veya yerel kurs var mı? Cambly'de Fransızca seçeceği bulamadım.
 
Fransızca kadar istisnası fazla olan bir dili sadece online eğitimlerden öğrenmek ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. Öğrenim sürecinde gelişimini takip eden, sürekli tekrar ettiren, istisnaları özellikle öğreten, yaptığın ödevleri kontrol edip yanlışlarını hemen düzeltecek birinin olması büyük fayda sağlar. Sonra kendisine Fransızca öğretmeni deyip daha yaşını doğru söyleyemeyen, pronom kullanımı hatalı binlerce kişi çıkıyor ortaya.

Konya ve İstanbul'da tavsiye edebileceğim bir kurs yok maalesef ama internet yorumlarına göre bir seçim yapılabilir. Maddi güç yeterliyse birebir dersi özellikle tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
Hâlâ bir tavsiye arıyorum. Konya da devlet kursuna gidip A1 öğrenmeyi planlıyorum. Eğer düzgün bir eğitim alırsam yazın da özel kursla A2 öğrenmeyi umuyorum.
 
Konya da devlet kursuna gidip A1 öğrenmeyi planlıyorum. Eğer düzgün bir eğitim alırsam yazın da özel kursla A2 öğrenmeyi umuyorum.
Bunun için çok iyi bir kurs aramana gerek yok ki. Zaten A1 düzeyi ağırdan alıp tüm ifadeleri öğretseler en fazla 2 ay sürüyor, A2 düzeyi de bir o kadar sürer.

Sadece Fransızca öğretmeninin yaşını yazmasını iste. Je suis... diye başlıyorsa arkana bakmadan kaç, öğretmen değil nalburdur o. J'ai ile başlıyorsa şans vermeye devam et. Sonra "les pronoms" tablosunu çıkarmasını iste, kafadan yapabiliyorsa tamamdır. Derse o öğretmenle başla. :D
 
Az da olsa İngilizce bilginiz varsa Duolingo'dan İngilizce şekilde Fransızca öğrenmeye çalışın (Türkçe-Fransızca seçeneği yok), en azından kursa girerken azıcık dahi olsa Fransızca bilginiz olur. Sırf Griezmann için bende Fransızca öğrenmek isterdim...
 
Öğrenmek isteme edenini sorgulamak bana düşmez ama öğrenmemen için tutan mı var? Zamanından fedakarlık yaparsın, 1-2 saat az uyursun en kötü ama çalışıp öğrenebilirsin.
Sağolun ama okul ve futbol antrenmanlarım nedeniyle zamanım pek olmuyor arada bir girip kelimelere bakıyorum o kadar ama 15 tatilde çalışmayı düşünüyorum :)
 
Konya belediyesinin A1 kursuna kaydımı yaptım. Kontenjan çabuk dolacağı için hızlıca kayıt oldum. Kayıt olurken Temel seviye kaydı yoktu. Şimdi baktığımda Fransızca Temel şeklinde ayrı bir kurs açmışlar. Arasındaki fark nedir?. Bir de kursun başlangıcı dönem arama denk geliyor. İlk derse girip 2-3 ders kaçıracağım. Çok zorlanır mıyım?
 

Geri
Yukarı