Fransızca ve İtalyanca A1 ve A2 öğrenme süresi nedir?

BayE

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Fransızca ve İtalyanca A1 ve A2 seviyeyi kaç ayda öğrenirim? İyi bir çalışmaya öğrendikten sonra B1 b2için kursa gitmeye gerek var mı? Yoksa evden devam mı edeyim? Ya da kursta mı daha iyi öğrenirim var mı tavsiye verecek tecrübeli arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Fransızca ve İtalyanca A1 ve A2 seviyeyi kaç ayda öğrenirim? İyi bir çalışmaya öğrendikten sonra B1 b2için kursa gitmeye gerek var mı? Yoksa evden devam mı edeyim? Ya da kursta mı daha iyi öğrenirim var mı tavsiye verecek tecrübeli arkadaşlar?
A1 ve A2 için evde birkaç haftanızı harcayarak yapabilirsiniz, B1'i zorlayabilirsiniz ama B2 için kesinlikle kursa gitmeniz gerek.

Fransızca için söyleyeyim, temelini iyi oturtursan ve iyi çalışırsan A2 seviyesini tamamen bitirmek "günlük konuşma yeterliliği ve kelime öğrenmeleri dahil" 4-5 ay alır. Tabii bu çalışma verimliliğine, verimli çalışma sürene ve kapasitene göre değişebilir. 4 aydan kısa sürede olmaz muhtemelen ama 5-6 ayı da geçeceğini sanmam.

Sadece gramer kurallarına çalışacaksan öğrenmen 2 ay bile sürmez ama hemen unutursun. Çok tekrar yapmadığın sürece hiçbir dili aklında uzun süre kalacak kadar öğrenemezsin.

Fransızca için daha en başından bilen birinin öğrenimini gözetlemesini tavsiye ederim çünkü A1/A2 temelinde bile istisnaları çok fazla olan bir dil. Yanlışlarını en baştan düzeltmen gerekecek sık sık.

Fransızca için söyleyeyim, temelini iyi oturtursan ve iyi çalışırsan A2 seviyesini tamamen bitirmek "günlük konuşma yeterliliği ve kelime öğrenmeleri dahil" 4-5 ay alır. Tabii bu çalışma verimliliğine, verimli çalışma sürene ve kapasitene göre değişebilir. 4 aydan kısa sürede olmaz muhtemelen ama 5-6 ayı da geçeceğini sanmam.

Sadece gramer kurallarına çalışacaksan öğrenmen 2 ay bile sürmez ama hemen unutursun. Çok tekrar yapmadığın sürece hiçbir dili aklında uzun süre kalacak kadar öğrenemezsin.

Fransızca için daha en başından bilen birinin öğrenimini gözetlemesini tavsiye ederim çünkü A1/A2 temelinde bile istisnaları çok fazla olan bir dil. Yanlışlarını en baştan düzeltmen gerekecek sık sık.

Şu görüntülü yabancı dil konuşma programlarını düşünüyordum öğrenmeyi geliştirmek için yabancılarla işte konuşacağım mantıklı mı sizce.

Fransızca kadar istisnası fazla olan ve bir şeyi yanlış öğrenme/kullanma ihtimali fazla olan bir dilde her durumda bir öğretmenin en başından öğrenme sürecini takip etmesini tavsiye ederim.

Hatta o öğretmenlerin bile bazıları çok basit hatalar yapıyorlar. Pronom kullanımlarını doğru yapamayan Fransızca öğretmenleri bile gördüm. Öğretmen seçimini de doğru yapmak lazım, maalesef Türkiye'de üniversitede Fransızca dil bölümlerinin eğitim kalitesi rezalet. Mümkünse Galatasaray Lisesi gibi üniversite öncesinden Fransızca eğitim veren bir kurumdan çıkmış kişilere bakmak daha mantıklı. Üniversitedeyken Fransızca öğrendim özel ders alarak, ilk öğretmen bazı şeyleri yanlış öğrettiği için değiştirmem gerekti.

Yeni konular

Geri
Yukarı