FreeDOS cihaz açılıyor ama ekrana hiçbir görüntü gelmiyor

  • Konuyu başlatan rog07
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 4B

rog07

Yoctopat
Katılım
8 Ekim 2022
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16
Ekran kartı
E22100014459-0001
İşlemci
AMD Ryzen 7 6800H
Merhaba, iyi Sosyaller.

Yaklaşık 1 hafta önce ASUS ROG STRIX G513RM-HQ163 (gömülü batarya) model laptop satın aldım. Şehir dışında olmam sebebiyle cihazı ancak açma fırsatım oldu. Ben gelmeden kardeşim açmıştı ve BIOS ekranı geldikten sonra kapatmış laptopu. Ben şimdi açmaya çalışıyorum. Klavye RGB aydınlatmaları yanıyor, şarj adaptörü takılınca güç ışığı yanıyor fakat ekrana hiçbir görüntü gelmiyor.

HDMI kablosu ile TV'ye görüntü aktarmayı denedim, olmadı. ASUS sitesindeki gibi 40 sn hard reset denedim, 15 sn hard reset denedim, sonuç alamadım. Cihaz kargoda gelirken sarsıldığı için acaba temassızlık yapan bir donanımı var mı merak ediyorum ama cihaz sıfır olduğu için açmadım kasasını. Eğer çözemezsem iade süresi dolmadan iade edeceğim, yardımcı olursanız sevinirim.
 
BIOS açılıyorsa sıkıntı yok çünkü onlar boş gelir, işletim sistemi olmaz. BIOS gelmiyorsa bataryayı çıkarıp açma tuşuna sürekli basılı tutun. Elektriği boşaltmaya çalışın ve eğer kardeşiniz yanlış şekilde davranmadıysa BIOS gelmesi lazım.
 
Bilgisayara işletim sistemi yüklesene. İşletim sistemsiz bilgisayar tüm parçaları olup motoru olmayan arabaya benzer.
 
BIOS’a girebiliyorsanız sorun olmaz. Cihaza işletim sistemi kurulumu yapın. Yine sorun olursa o zaman iade talebinde bulunursunuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı