Çözüldü FreeDOS laptopa Windows 10 kurarken SSD gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Edithaykwim

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16GB, 3200 MHz, DDR4
SSD veya HDD modeli
512GB
Ekran kartı
GeForce RTX 3060
İşlemci
AMD Ryzen 7 5800H
Arkadaşlar selam dün elime gelen laptopumda bir sorunum var. Windows 10 kurmaya çalıştığımda laptoptaki SSD'yi görmüyor sürücü yok yazıyor. Lakin BIOS'a girdiğimde modeline kadar yazıyor. İnternette birçok video ve bilgi buldum lakin bunların hepsi Intel işlemciler için çekilmiş/yazılmış. yetkili servisi aradığımda ise ilk başta Intel'deki çözümü yapalım dedi sonrasında işlemcim Ryzen diye tekrarlayınca başka bir USB bellek ile kurulum yapın dedi. Acaba Intel'deki ırst dosyasını indirmek bilgisayara zarar verir mi yoksa Ryzen için de çözüm bu mudur? Lenovo'nun sitesinde bilgisayarımın driverlarında herhangi bir Storage driveri bulamadım.
Bilgisayarımın modeli Lenovo 82K200JUTx, Lenovo driver sayfasında bilgisayarın kodu Ideapad Gaming 3-15ach6. Laptopun özellikleri de şunlardır:
  • Ryzen 7 5800H.
  • NVIDIA RTX 3060 6 GB.
  • 16 GB RAM.
  • 512 GB SSD.

Çözüm
Sorun çözüldü arkadaşlar Rufus ile ISO dosyası kurulumu yerine direkt USB'ye Windows 10'u kurunca SSD'yi gördü kurulumu yaptım şu an sıkıntısız. @Neurevt ilgin için teşekkür ederim.
Dün indirdim ISO dosyasını eski olma ihtimali var mıdır ki?
İndirdiğiniz yerden sürüm numarasına baktınız mı? Sürüm numarası yeniyse 5000 serisi SATA ve NVMe kontrolcü sürücüleri iso içerisinde Microsoft tarafından gömülü zaten. Haricen BIOS güncelleyip BIOS'u elle default ayara çekip deneyin. Belirttiğim gibi donanımsal bir arıza yoksa mutlaka diskleri görmesi gerekiyor.

İndirdiğiniz yerden sürüm numarasına baktınız mı? Sürüm numarası yeniyse 5000 serisi SATA ve NVMe kontrolcü sürücüleri iso içerisinde Microsoft tarafından gömülü zaten. Haricen BIOS güncelleyip BIOS'u elle default ayara çekip deneyin. Belirttiğim gibi donanımsal bir arıza yoksa mutlaka diskleri görmesi gerekiyor.
Windows'un kendi sitesinden MediaCreationTool21H2'u indirdim. Sürüm numarasına nereden bakacağım bulamadım?

Sorun çözüldü arkadaşlar Rufus ile ISO dosyası kurulumu yerine direkt USB'ye Windows 10'u kurunca SSD'yi gördü kurulumu yaptım şu an sıkıntısız. @Neurevt ilgin için teşekkür ederim.
Rica ederim. Direk USB'ye Windows 10'u kurunca derken Microsoft'un kendi yazılımıyla mı Windows 10'u yazdırdınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı