Freesync olmayan monitöre RX 480 alınır mı?

makfix

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkeze selam,

Arkadaşlar, 5 ay kadar önce bir sistem topladım. O günden beridir ekran kartı olmadan sistemi kullanıyorum. İş güç derken fazlada vaktim olmuyor ama artık bir ekran kartı almanın vakti geldi. Sistem şöyle;

-MSI H170 M3 Motherboard
-HyperX 2133 Mhz - 8*2 GB RAM
-İntel İ5 6600 Processor
-Zalman Z3 Plus Deskop Box
-Asus VS248HR 1ms-60Hz monitör

Planımda 2 ayrı GPU var, ikisinden birini önümüzdeki 1 ay içinde almayı planlıyorum:

1- Almadan önce en ucuz Asus RX 480 ROG STRIX-RX480-O8G-GAMING 8 GB Ekran Kartı / Grafik Kartı fiyatını anında bulun. Tüm fiyatlar, özellikler ve yorumlar. Akakçe karşılaştırmalı alışveriş platformu

-Asus RX 480 ROG STRIX.
-İyi yanları, 2. duruma nazaran yurtiçinden alacak olmam.
-3 yıl garanti.
-Kötü yanı ise monitörüm Freesync değil.

2-https://www.amazon.com/dp/B01KCWZ2EO/ref=twister_B01M0681S0?_encoding=UTF8&psc=1

-Gigabyte GTX 1060 Extreme.
-İyi yanları, Tükiye fiyatına göre 350TL daha ucuza sağlayabilecek olmam.
-Sistemde kullanırsam herhangi bir eksiklik olmayacak (ilk durumda Freesync özelliğinden yararlanamamak gibi)
-Kötü yanları, garanti kapsamı dışında kalması.

Not: RX 480'i Türkiyede 1100TL, GTX 1060 modeline de amazon üzerinden 1050TL gibi bir fiyata sağlayabiliyorum.

Ayrıca konu başlığıyla içeriği biraz dengesiz oldu sanırım. Sürç-i lisan ettiysek affola..

Önerilerinizi bekliyorum, selamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 480 alınır. DX 12'de rakibi GTX 1060'tan daha performanslı bir kart. İleride FreeSync Monitör ile güzel ikili olur. Zaten Freesync destekli monitörlerde aşırı pahalı değil.

Yurtdışından kart almak risklidir. Teknik servis desteği yok.

Tabikide kullanılır Freesync monitör olmadığı halde. Ayrıca Saphhire RX 480 4GB modeli 1000TL altı bir fiyattı zaten RX 480 için 8GB fazla.

Monitörünün FreeSync olmaması Rx 480 için bir dezavantaj değil ki , sadece herhangi bir (desteği) avantajı yok. Keza bu durum Gtx 1060 için de geçerli. Monitörün G- Sync de desteklemiyor bu da Gtx 1060 için dezavantaj mı?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı