FreeSync Oyunlarda Gecikme Mi Yaratıyor?

LeBlanc

Hectopat
Katılım
17 Aralık 2018
Mesajlar
1.176
Çözümler
1
Oynadığım oyun üzerinden bahsedecek olursam League of Legends oynayanlar bilir, hareket öngörme diye bir ayar vardır yavaş ağ koşullarında tepkime sürelerini artırmak için. O ayarı her zaman açık halde oynuyordum, daha sonra oynadığım karakterin hareketlerinde sorun yarattığı için kapatmak zorunda kaldım. Bu seferde sanki input lag varmış gibi bir durum vardı . Benim monitörüm 75 hz ve freesync destekli.

Hem monitörden hem karttan freesync aktif kullanıyordum. İnternette araştırma yaparken yabancı forumun birinde freesync teknolojisinin gecikme yarattığını okudum. Özellikle oynadığımız oyunlarda monitör yenileme hızına eşdeğer FPS limitleme seçeneği yoksa örneğin League of Legends' ta monitörümün yenileme hızına eşdeğer FPS limiti yok. Sadece 60, 80, 120, 144 ve limitsiz olarak ayar var. Freesync teknolojisinin, oynadığınız oyunlarda monitörünüzün yenileme hızı üzerine çıktığınızda gecikme sorunlarına yol açtığını söylüyorlar.

Ben şuan Freesync kapalı oynuyorum ve oyun içerisinde herhangi bir gecikme sorunu yaşamıyorum. Okuduğum yazıda AMD Radeon ayarlarında bulunan dikey yenileme ayarını geliştirilmiş senkronizasyon olarak belirleyip oynadığımız oyunlarda yırtılma sorunu yaşarsak Vsync açtığımızda input lag olayının yok denecek kadar az olması ve oyunun sorunsuz şekilde bizim monitörümüzün yenileme hızı ile eşleşeceğini söylemişlerdi. Bunu test ettim ve gerçekten inanılmaz akıcı bir şekilde oyun deneyimi yaşadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de AMD RX 470 var. PUBG de görüntü yırtılması oluyordu rahatsız edici derecede. Oyun içi ayarlarda VYSNC açıp test ettiğimde anlık takılmalar FPS dropları oluyordu. Oyun içinden kapatıp AMD uygulamasından ekran kartından Dikey Yenileme İçin Bekle özelliğini açtım görüntü yırtılması kalmadı ve akıcı bir şekilde takılma olmadan oynayabiliyorum. Pek gecikme farketmedim ama gecikmeyi ne kadar etkiledi bilmiyorum.
Bir kaç saat test ettim. Her türlü silah ile denedim akıcı bir şekilde oynanıyor gecikmesiz.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı