FreeSync Teknolojisi nedir?

Shibou

Kilopat
Daha fazla  
FreeSync Teknolojisi Nedir?

Mesela ben 144Hz FreeSync monitör kullanıyorum, AMD Ekran kartım var. Valorant oynuyorum ve FPS'im 120-200 arası değişiyor. Ben 144 FPS'in altına girdiğimde oluşacak kasma hissini mi önlemeye yarıyor? FreeSync monitör kullanırken FPS'im 120 olunca monitör otomatik olarak kendini 120Hz olarak mı ayarlıyor, 144FPS'in 15-20 altına inmesi çok sorun çıkartır mı? Bilgisi olan arkadaşlar detaylı olarak açıklarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizceden çevrilmiştir-FreeSync, değişken yenileme hızını destekleyen, ekranın yenileme hızı ile içeriğin kare hızı arasındaki yanlış hizalanmanın neden olduğu yırtılmayı önlemeyi ve takılmayı azaltmayı amaçlayan sıvı kristal ekranlar için uyarlanabilir bir senkronizasyon teknolojisidir. Kaynak: Google.

Zaman zaman 144 fps'in 15-20fps altına inersem kasma hissiyatı yaşar mıyım ?
Mesela siz sürekli 70 FPS sabit oynuyorsunuz diyelim. Bir süre sonra 70 yerine 60 alırsanız kasma hissedebilirsiniz ama sürekli 60 FPS oynayınca alışıyorsunuz. Her FPS için geçerli bu durum. FreeSync açarsanız yine kasma hissedebilirsiniz fakat sanırım tırtıklanmayı önlüyordu. Tam emin değilim. Adını unuttum.

Ekran kartım GT 1030 yeni aldığım monitör AMD FreeSync özelliği var ekran kartım NVIDIA olduğu için bu özelliği kullanamaz mıyım?

Yenileme hızı ile FPS'in eş zamanlı değişmesine yarıyor ve bu da takılmaları ve yırtılmaları önlüyor. Örneğin 144 Hz kullanıyorsanız ve FPS'iniz 130'a düştüyse yenileme hızı da 130'a düşüyor ve oluşabilecek takılmaları ve yırtılmaları önlüyor.
Zaman zaman 144 FPS'in 15-20 FPS altına inersem kasma hissiyatı yaşar mıyım?
Az bir şey yaşayabilirsiniz fakat FreeSync kapalı olduğunda aynı miktarda FPS düşmesinde daha fazlasını hissedersiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı