Frekanslar hakkında bilgi verir misiniz?

Zerisez

Decapat
Katılım
4 Eylül 2021
Mesajlar
501
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Frekanslar hakkında neler biliyorsanız bana anlatır mısınız? Mesela 528Hz diye bir frekans varmış o frekansı 21 gün boyunca dinleyince aşık olduğunuz kızı etkiliyormuş. Ayrıca DNA'yı yeniliyormuş vs. vs. Bildiğiniz şeyler varda paylaşırsanız sevinirim.
 
Frekans, fal ve burç gibi şeylere inanmayın. Bu seslerin sizi değiştiriceğine inanıp dinlediğinizde olacak olan tek şey plasebo etkisiyle kendinizi şartlandırıp umduğunuz değişime göre hareket etmeniz olacaktır. Biraz araştırdım, 20 Hz altı sesler de önerilmiş fakat gerçek şu ki insan kulağı 20 Hz altı sesleri duyamaz ve algılayamaz. Üstelik ses frekansı duyma aralığı da yaş arttıkça azalıyor.

Bunun dışında kullandığınız kulaklık, ses dönüştürücü gibi etmenlerden dolayı frekansı tam doğru alıp almadığınızı da bilemezsiniz. Mesela YouTube ses dosyalarını AAC ve OPUS olmak üzere iki farklı Codec'e dönüştürüyor, ben YouTube üzerinden duyma testi yaparken AAC Codec'de duyamadığım frekansları OPUS Codec'de duyabiliyorum, OPUS Codec'de duyamadığım frekansları da başka yerden WAV olarak dinlediğimde duyabiliyorum.

Hem akıl var mantık var, siz bu sesleri dinleseniz neden dinlemeyen karşı taraf etkilensin? İnandığınız "Evren enerjisi" denen şey "Canım benim bu sesleri dinledin, ben de karşılık olarak sevdiğin kişinin sana aşık olmasını sağlayacağım" mı diyecek?

Son olarak dediğiniz 528 Hz frekansını YouTube'da araştırıp en çok dinlenen sesleri dönüştürme yapmadan direkt indirip spektrum grafiklerine baktım, her birinin spektrum grafiği ayrı. Üstelik sadece 528 Hz değil, 5 KHz'e kadar birçok frekans var içlerinde. Sadece 528 Hz olsa sinyal sesi duyarsınız fakat bunlar frekans adı altında bildiğin meditasyon temalı ve bol frekanslı müzik paylaşıyorlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı