Frisby FC-9380G kasa değiştirilmeli mi?

Bütçe
0-4000₺

Faruk53

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
---------- Sistem Bileşenleri ----------

Anakart -> Asus Prime B450M-K II
(BIOS 4004)

İşlemci -> Ryzen 5 (Zen 3 Vermeer)
5600~4.4GHz

Soğutucu -> Noctua NH-U9S chromax.black (Çift Fanlı)

Ram -> Corsair Venegance RGB RT
32GB (Micron, SR, 2x16)

Ekran Kartı -> Gigabyte RTX 3070Tİ Gaming OC (Rev 1.0)

SSD -> Samsung 980 Pro M2 1TB

PSU -> Sharkoon Silent Storm Cool Zero 750W 80+Gold
1 yıldır bu kasayı kullanıyorum. Kasa fanlarını beğenmediğim için onun yerine daha iyi olan 4x120mm ASUS TF120 fanlarını alıp kasaya montajladım. 3 ön+1 arka olacak şekilde yerleştirdim. Aşağıya link bırakıyorum.

Kasa linki(üzerindeki fanları kullanmıyorum): FRISBY 4x120mm RAINBOW FANLI 600W 80PLUS BRONZE USB3.0 MidT ATX GAMING KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Kasa fanları linki: TUF Gaming TF120 ARGB Fan - Single Pack|Cooling|ASUS Global

Ekran kartım Gigabyte RTX 3070 Ti kasama tam sığıyor yani çıkartırken çapraz çıkartmak zorunda kalıyorum. Diğer türlü kasamdan çıkmıyor ve takılmıyor da. İşlemcim için çift fanlı kule tipi soğutucu kullanıyorum. Bilgisayar kasası alırken sorma fırsatım olmadığı için en azından şimdi sorup ona göre yön vereceğim nasıl yapacağıma.

Kasamın boyutu iyi mi yoksa dar mı daha büyük kasa alsam daha mı iyi soğutma performansı alırım. İnternette araştırdığıma göre küçük kaslarda ısı birikimi fazla oluyormuş. Benim de ekran kartımda ısınma problemi var. İşlemcim de ısınma problemi yok. Ekran kartıma termal macun bakımı yapacağım ama öncesinde sorunu tam çözmek için detaylı araştırmalar yapıyorum bir de bilgili arkadaşlara sormak istiyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum. Ayrıca @BerkayZ87 hocam yakın zamanda bilgisayar kasası ile alakalı konunuzu gördüm bana da bir yardımcı olursanız memnun olurum.

Sizin kasanız ideal hocam ha marka kalitelimi bilemem ama çoğunlukla mid Tower ve ATX kasa idealdir bir üstü fulltower ve e-ATX kasalardır bunlarda biraz üst dizey kalır.

Marka kalitesiz de hani soğutma performansı açısından sordum kasanın boyutu nasıl küçük mü kalıyor diye.

1 fan daha alıp üste taksam daha mı iyi değer alırım.@Recep Mining

Son düzenleme:
Fanlar dan memnunum. Zaten bilerek bu fanları bekledim ve aldım. Aslında başka bir kasa fanı almayı pek düşünmüyorum Çünkü kasamın üst tarafı tam delikli değil yani nasıl anlatsam yapanlar çapraz delik koymuşlar ve aralıklarıda çok açık değil o yüzden üste fan koysam faydası olmayacak gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı