Frisby FC-9420G 600W PSU sıkıntı çıkarır mı?

grancoupe

Decapat
Yer
Türkiye, İstanbul
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast KF436C17BB/8 8GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL17
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 3.50 GHz
Yaklaşık 1,5 hafta önce yeni bir hazır sistem aldım. Güç kaynağı ve kasa Frisby FC-9420G 600W +80 Double Slim Ring Fan Gaming bu. Dandik marka olduğunu biliyorum fakat sisteme zarar verir mi? İncehesap'tan almıştım. Sisteme zarar gelirse bozuk bilgisayar olarak kalıyor mu? Bunu söylediğim zaman kullanıcı hatası olduğu için garanti dışındadır demişti birisi. Elektrik kesilip güç kaynağının sisteme zarar vermesi nasıl kullanıcı hatası oluyor bunu anlamadım ama kasanın ve bütün sistemin garanti belgesi var. PSU'yu şu an için değiştirmeye bütçem yok.

Ekran Kartı: XFX SWFT MODEL RX 6700 XT 12 GB
Anakart: ASUS Prime A520M-K

Hocam sıkıntı çıkartırsa garantiye gönerirsiniz ama bana sorarsanız Frisby markasına güvenmem.

Panik yapmaya gerek yok. Kalitesiz bir model ama bir anda öleceği anlamına gelmiyor malum. Bütçeniz oluşunca PSU değişimi yaparsınız, kalsın şimdilik kullanmaya devam edin. Zaten bütçeniz de yokmuş.

Sisteme zarar vermesi düşük bir ihtimal, PSU'nun genelde ne tarafında hasar meydana geldiği ile alakalı ki bu biraz komplike bir konu. Girip kafanızı karıştırmayayım.

Özet: şimdilik kullanın, bütçe oluşunca mutlaka konu açın öneri için.

En kısa zamanda değiştirmeniz sizin için iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…