Ripple dediğiniz şey tam olarak nedir ve nasıl bir dezavantaj sağlıyor ?Her ne kadar MWE'nin 12V kanalının Ripple değeri düşük yüklerde fazla olsa da FSP HV Pro yerine daha iyi bir seçim olacağını düşünüyorum.
FSP HV Pro'nun ise sentetik testleri mevcut değil. İki ürünün tam bir karşılaştırmasını yapmam mümkün değil ama FSP normalde Hyper K serisine bile 5 yıl garanti verirken HV Pro serisine 3 yıl garanti vermiş. Bunu düşünmek lazım.
Her ne kadar MWE'nin 12V kanalının ripple değeri düşük yüklerde fazla olsa da FSP hv Pro yerine daha iyi bir seçim olacağını düşünüyorum.
FSP hv Pro'nun ise sentetik testleri mevcut değil. İki ürünün tam bir karşılaştırmasını yapmam mümkün değil ama FSP normalde Hyper k serisine bile 5 yıl garanti verirken HV Pro serisine 3 yıl garanti vermiş. Bunu düşünmek lazım.
Zor soruSizce hangisi daha mantıklı bu fiyat klasmanında.
sistemi şöyle:Zor soru
Üstelik HV PRO'nun profesyonel bir incelemesi yok.
Sisteminiz nedir?
Ayrıca Vatan'da stok yok o yüzden VS serisi için 377₺'miş gibi yorum yapmam doğru olmaz. Gerçi şimdi sayfayı yenileyince stoğa girdi. 377₺'ye VS550 gri güzel bir seçim olur.
Bir iki model olabilir ama Corsair'in güç kaynağı konusunda ana partneri FSP değil. Genellikle CWT ve HEC gibi üreticilerle çalışıyorlar. Dikkat edersen ürettiriyorlar demedim çünkü Corsair'in de mühendisleri var. Yani %5-15 kısımlık üretim Corsair'e aitken diğer kısım öbür üreticiye ait oluyor. Bu bilgiyi Orionpsudb'den almıştım. Kısacası Corsair'i Sharkoon, Micronics, Rosewill gibi firmalarla eş tutma derim çünkü onlar sadece PSU'nun dış tarafını biraz süslüyorlar ve satıyorlar.Corsair'in PSU'larını FSP üretiyormuş.
FSP'nin internet sayfasında Teapo marka Japon kapasitör kullanıldığı görsellerde belirtilmiş. Teapo'nun internette Tier B sınıfında yer alan bir kapasitör olduğunu okudum. Fakat denk geldiğim 1-2 sitede FOAI marka anladığım kadarıyla Çin üretimi bir kapasitör kullanıldığı gösterilmiş. FSP bölgelere göre aynı modeli farklı kapasitörlerle üretip dağıtmış olabilir mi emin olamadım açıkçası.Ayrıca HV PRO'da daha önce hiç duymadığım bir marka (FOAI) kapasitör kullanılıyor.
Biliyorum zamanında araştırmıştım. Aslında Tayvan piyasındaki fiyat ile Türkiye piyasasındaki fiyatı karşılaştırırsak belki bir sonuca varabiliriz. Tayvan piyasında 1100 Yeni Tayvan Dolar'ına satılıyor. Eğer bunu TL'ye çevirirsek 310₺ ediyor yaklaşık. Üstüne %18 KDV eklersek 365₺ yapıyor. 365₺'ye mağaza payı ekleyince aynı fiyata denk geliyor. Aynı fiyattalarsa aynı elemanlar kullanılmıştır. Ancak Tayvan'daki fiyata bir vergi ekli mi bilmiyorum.FSP'nin internet sayfasında Teapo marka Japon kapasitör kullanıldığı görsellerde belirtilmiş. Teapo'nun internette Tier B sınıfında yer alan bir kapasitör olduğunu okudum. Fakat denk geldiğim 1-2 sitede FOAI marka anladığım kadarıyla Çin üretimi bir kapasitör kullanıldığı gösterilmiş. FSP bölgelere göre aynı modeli farklı kapasitörlerle üretip dağıtmış olabilir mi emin olamadım açıkçası.
FSP'nin internet sayfasında teapo marka japon kapasitör kullanıldığı görsellerde belirtilmiş. Teapo'nun internette tier b sınıfında yer alan bir kapasitör olduğunu okudum. Fakat denk geldiğim 1-2 sitede foaı marka anladığım kadarıyla Çin üretimi bir kapasitör kullanıldığı gösterilmiş. FSP bölgelere göre aynı modeli farklı kapasitörlerle üretip dağıtmış olabilir mi emin olamadım açıkçası.
Evet kullanıyorum. Izgaradan bakınca kapasitör görünüyor fakat markasını göremedim. PSU'yu kasaya henüz montelememiş birinin fan boşluğundan bakması daha faydalı olacaktır.@362276 hocam siz FSP hv Pro 550W kullanmiyor muydunuz?