FSP HV Pro 550W sessiz mi?

Her ne kadar MWE'nin 12V kanalının Ripple değeri düşük yüklerde fazla olsa da FSP HV Pro yerine daha iyi bir seçim olacağını düşünüyorum.

FSP HV Pro'nun ise sentetik testleri mevcut değil. İki ürünün tam bir karşılaştırmasını yapmam mümkün değil ama FSP normalde Hyper K serisine bile 5 yıl garanti verirken HV Pro serisine 3 yıl garanti vermiş. Bunu düşünmek lazım.
Ripple dediğiniz şey tam olarak nedir ve nasıl bir dezavantaj sağlıyor ?
 
Bahsettiğim şey Voltage Ripple yani Voltaj Dalgalanması.

Ripple değerinin fazla olması iyi değildir. Intel'in ATX spesifikasyonlarına göre 120 mV'a kadar yolu var ama 120 mV aşırı fazla bir değer.

Ripple değerinin fazla olması genellikle iki önemli sonuca neden olur. Birincisi stabil olmayan hız aşırtma ikincisi ise güç kaynağı içindeki parçaların ömrünün kısalmasına. Bugün baktığımız zaman bilgisayar parçaları otomatik hız aşırtma ile geliyorlar. Yani o yüzden benim hız aşırtma ile işim olmaz deme. İşlemci alıyorsun turbo frekansa otomatik hız aşırtma ile çıkıyorsun. Ekran kartı alıyorsun bir temel frekansı var bir de arttırılmış frekansı var. RAM alıyorsun yine aynı şekilde XMP'yi açıp kullanıyorsun.

Gelelim güç kaynağı içindeki parçaların ömrüne. Voltaj dalgalanmasının fazla olması güç kaynagının içindeki bazı parçaların fazla ısınmasına neden olur. Bu ise parçaların ömrünün azalmasına yol açar.

Ancak CM'nin hem MWE V2 White hemde MWE V2 Bronze serisinde Ripple değerleri düşük yüklerde gözlemleniyor. Düşük yüklerde bilgisayar parçaları ne kadar ısınacak ki Ripple değerinin biraz fazla olması parçaların sıcaklığını yükseltecek?

Aynı fiyatta daha iyi güç kaynakları var mıdır bilemiyorum. Piyasa çok değişken ve biraz uzak kaldım diyebilirim.
 
Her ne kadar MWE'nin 12V kanalının ripple değeri düşük yüklerde fazla olsa da FSP hv Pro yerine daha iyi bir seçim olacağını düşünüyorum.

FSP hv Pro'nun ise sentetik testleri mevcut değil. İki ürünün tam bir karşılaştırmasını yapmam mümkün değil ama FSP normalde Hyper k serisine bile 5 yıl garanti verirken HV Pro serisine 3 yıl garanti vermiş. Bunu düşünmek lazım.

Corsair mi?

FSP mi?

Sizce hangisi daha mantikli bu fiyat klasmaninda.
 
Sizce hangisi daha mantıklı bu fiyat klasmanında.
Zor soru 🙂

Üstelik HV PRO'nun profesyonel bir incelemesi yok.

Sisteminiz nedir?

Ayrıca Vatan'da stok yok o yüzden VS serisi için 377₺'miş gibi yorum yapmam doğru olmaz. Gerçi şimdi sayfayı yenileyince stoğa girdi. 377₺'ye VS550 gri güzel bir seçim olur.
 
hocam
bildigim kadariyla fsp'nin avantajlari:
12v kanalindan 550w verebilmesi
yeni nesil anakartları desteklemek ve sabit CPU gücü sağlamak için çift CPU güç bağlantısına sahip olmasi

Dezavantajlari:
slim kablolara sahip olmamasi

corsair'in avantajlari
slim kablolara sahip olmasi

Dezavanatjlari:
12 v kanalindan 530w vermesi
tek cpu guc baglantisina sahip olmasi


diger cogu ozellikleri benzer

bir de soyle bir bilgi var
corsairin psularini fsp uretiyormus
Zor soru 🙂

Üstelik HV PRO'nun profesyonel bir incelemesi yok.

Sisteminiz nedir?

Ayrıca Vatan'da stok yok o yüzden VS serisi için 377₺'miş gibi yorum yapmam doğru olmaz. Gerçi şimdi sayfayı yenileyince stoğa girdi. 377₺'ye VS550 gri güzel bir seçim olur.
sistemi şöyle:
-Zotac GT1030 GDDR5 2 GB 64 Bit NVIDIA GeForce DX12 ekran kartı.
-Intel'i 3 islemci(2013 yilinda toplamistik PC'yi hangi model bilmiyorum ancak o yilin en yenisiydi)
-4 GB RAM.
-1 TB harddisk.
-Thermal Master 350W PSU(bozuldu)
-kasa (Cooler Master 335U)

ileri ki vakitler de donanimlari yukseltmeyi dusunuyorum
7 yil once topladigimiz bir pc bu, suana kadar sadece hdd'yi degistik.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2020-10-26-22-04-45.png
    Screenshot_2020-10-26-22-04-45.png
    85,2 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Onları ben de biliyorum ama iş sentetik incelemeye gelince o yok işte. Sadece kağıt üstündeki bilgilere bakarak yorum yapmak benim açımdan doğru olmaz. Aslında FSP HV PRO DC-DC dönüştürücü bulundurduğu için çapraz yükteyken voltaj düzenlemesini daha iyi yapmasını beklerim. Ancak diğer testler hakkında yorum yapamıyorum. Geçici yüklerde FSP HV PRO'nun davranışı nasıl olur bilemem. Aynı şekilde ripple değerleri ne alemde onu da bilmiyorum. Ayrıca HV PRO'da daha önce hiç duymadığım bir marka (FOAI) kapasitör kullanılıyor. Badcaps forumunda biraz araştırdığım zaman bu markanın filtreleme kapasitörleri birkaç kez DELL ve BenQ monitörlerde kullanılmış. Kısacası HV PRO'yu ben bütçe çok düşük olmadığı sürece fazla önermiyorum çünkü çok fazla kayda değer bir bilgi yok. Kör öneri yapmak hoşuma gitmiyor. Ancak AHBC serisinden de iyi bir güç kaynağı olduğunu düşünüyorum onu söyleyeyim.


Corsair'in PSU'larını FSP üretiyormuş.
Bir iki model olabilir ama Corsair'in güç kaynağı konusunda ana partneri FSP değil. Genellikle CWT ve HEC gibi üreticilerle çalışıyorlar. Dikkat edersen ürettiriyorlar demedim çünkü Corsair'in de mühendisleri var. Yani %5-15 kısımlık üretim Corsair'e aitken diğer kısım öbür üreticiye ait oluyor. Bu bilgiyi Orionpsudb'den almıştım. Kısacası Corsair'i Sharkoon, Micronics, Rosewill gibi firmalarla eş tutma derim çünkü onlar sadece PSU'nun dış tarafını biraz süslüyorlar ve satıyorlar.


Corsair VS (2018) serisi de üzmez diyeyim ve yazımı sonlandırayım.
 
Ayrıca HV PRO'da daha önce hiç duymadığım bir marka (FOAI) kapasitör kullanılıyor.
FSP'nin internet sayfasında Teapo marka Japon kapasitör kullanıldığı görsellerde belirtilmiş. Teapo'nun internette Tier B sınıfında yer alan bir kapasitör olduğunu okudum. Fakat denk geldiğim 1-2 sitede FOAI marka anladığım kadarıyla Çin üretimi bir kapasitör kullanıldığı gösterilmiş. FSP bölgelere göre aynı modeli farklı kapasitörlerle üretip dağıtmış olabilir mi emin olamadım açıkçası.
 
FSP'nin internet sayfasında Teapo marka Japon kapasitör kullanıldığı görsellerde belirtilmiş. Teapo'nun internette Tier B sınıfında yer alan bir kapasitör olduğunu okudum. Fakat denk geldiğim 1-2 sitede FOAI marka anladığım kadarıyla Çin üretimi bir kapasitör kullanıldığı gösterilmiş. FSP bölgelere göre aynı modeli farklı kapasitörlerle üretip dağıtmış olabilir mi emin olamadım açıkçası.
Biliyorum zamanında araştırmıştım. Aslında Tayvan piyasındaki fiyat ile Türkiye piyasasındaki fiyatı karşılaştırırsak belki bir sonuca varabiliriz. Tayvan piyasında 1100 Yeni Tayvan Dolar'ına satılıyor. Eğer bunu TL'ye çevirirsek 310₺ ediyor yaklaşık. Üstüne %18 KDV eklersek 365₺ yapıyor. 365₺'ye mağaza payı ekleyince aynı fiyata denk geliyor. Aynı fiyattalarsa aynı elemanlar kullanılmıştır. Ancak Tayvan'daki fiyata bir vergi ekli mi bilmiyorum.

En kolay yol aslında forumda kullanan birinden bakmasını istemek. PSU'yu açmadan bile ızgaradan veya fan bölümünden okunabilir diye düşünüyorum.

Screenshot_2020-06-09-12-15-17.png
 
FSP'nin internet sayfasında teapo marka japon kapasitör kullanıldığı görsellerde belirtilmiş. Teapo'nun internette tier b sınıfında yer alan bir kapasitör olduğunu okudum. Fakat denk geldiğim 1-2 sitede foaı marka anladığım kadarıyla Çin üretimi bir kapasitör kullanıldığı gösterilmiş. FSP bölgelere göre aynı modeli farklı kapasitörlerle üretip dağıtmış olabilir mi emin olamadım açıkçası.

@TheMentalist1 hocam siz FSP hv Pro 550W kullanmiyor muydunuz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı