Power_Ok sinyali Hold Up
Evet bu da epey önemli. Güzel ekleme oldu. Zira A750GF gibi üst seviye bir üründe bile yanlış ayarlıydı pwr_ok sinyali.
Tabloda maviler ve sarılar neye göre belirlenmiş acaba? ATX standardına göre Power_Ok sinyali Hold Up süresinden 1 milisaniye düşük olmalı mesela ve "Surge and Inrush Protection" (SIP)'da UVP'den daha önemli bir koruma ki SIP, ATX standardına göre istenirken UVP standarda dahil değil.
high power 500w var sadece pwr ok sinyali yok.
Voltajları ölçmüştüm normaldi boştayken. Yük altında ise sadece 12 volta bakabildim toplamda 200 watt halojen lamba bağlayarak yine normaldi. Belki diğer voltajlar yük altında sorunlu bilmiyorum.@Celeron433 power good sinyali, PSU açıldıktan sonra tüm voltaj kanallarının tam seviyeye ulaşmasının ardından 100 ile 500 ms arasında güç kaynağındaki voltaj kontrol entegresi tarafından +5V olarak oluştuluyor ve +12V, +5V, +3,3V çıkış kanalları stabil oldugu sürece üretilmeye devam ediyor. Böylece, anakarta ya da diğer donanımlara PSU çıkışından dengesiz voltaj verilmesini engelliyor. PSU'nun gücü kesildiğinde de hold up kapasitörün deşarjını tamamlamasından 1 ms önce 0V olmalı.
Hem PSU ilk çaliştığında, hem de kapatıldığında koruma sağlıyor.
Bu "Supervisor ic" dediğiniz ilk fotodaki siyah dikdörtgen çip olabilir mi? Tekrar içini açınca bakayım numarasına modeline.Tam ben yazıyordum, Andar beyler sağ olsun yazdı.
Korumalar ile alakalı detaylı bilgiler için PSU'nun içinin açılıp Supervisor IC modeli hakkında bilgi edinmek gerekir. Zira çoğu zaman PG belirtilmez. Misal Weltrend WT7527 1.20 için:
Eki Görüntüle 1933642
İlgili 100-500 ms aralığını karşılıyor. Önemli.
Bu "Supervisor ic" dediğiniz ilk fotodaki siyah dikdörtgen çip olabilir mi? Tekrar içini açınca bakayım numarasına modeline.
Tamamdır o çipin modeline de bakıp yeni konu açarım en kısa zamanda.Eki Görüntüle 1935380
Şu işaretlediğim dikdörtgen çip. Bu arada evet yeni bir konuya taşırsanız bu PSU'yu iyice irdeleyebiliriz. Şöyle bakınca bile pek çok şey açığa çıkıyor. İsterseniz yeni konu açın, detaylı bir şekilde orada konuşalım.
Tamamdır o çipin modeline de bakıp yeni konu açarım en kısa zamanda.Eki Görüntüle 1935380
Şu işaretlediğim dikdörtgen çip. Bu arada evet yeni bir konuya taşırsanız bu PSU'yu iyice irdeleyebiliriz. Şöyle bakınca bile pek çok şey açığa çıkıyor. İsterseniz yeni konu açın, detaylı bir şekilde orada konuşalım.