FTTB bakır kablo olan binada fibere geçilir mi?

alpier

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060Ti i512400f 16GB RAM
Dün altyapımı kontrol ettirmek için TT'nin sitesini girdim, altyapımda fiber kullanılabilir gözüküyordu daha taahhüdüm durduğu için hiçbir şey yapmadım o günün akşamında beni aradılar, ve eskiden Turkcell'de de gözüken fiber paketi vardı onu almıştım sonradan iptal oldu fiber olmadığı için bu sorunu anlattım müşteri hizmetlerine binada FTTB olduğunu söyledi bildiğiniz gibi binaya kadar fiber dairelere bakır kablo ile çekiliyor bir süredir internet kesintisi sorunu yaşıyorum ve hayır donanımsal olarak bir sorun değil VDSL'den fibere geçmek istiyorum ikisi farklı şey olmalılar (yanlışım varsa beni düzeltin) birkaç sorum var.

-Daireme kadar fiber onlar mı çekecek?
-Daireme çekilen fiber FTTH olup 1000MBPS alabilecek miyim?
Bilgili bir arkadaş bana yardım ederse mutlu olurum.

Not: Göknetten altyapımı kontrol ettiğimde ise HTTX-V2 çıkıyor.

Ekleme: Karşı binada FTTH 1000mbps var, babamlara eskiden sormuşlar 2-3 yıl önce babamlar hayır demiş bir bilgisi olmadığından dolayı bu işlemi tekrar nasıl yapabiliriz arayıp söylesek olurmu yoksa dilekçe falanmı vermemiz gerekiyor.

Son düzenleme:
Dairene kadar fiber kablo çekilmeyecek ve 100Mbps üst sınır olacak. Aynı VDSL gibi belirli bir oran kayıp ile birlikte 90 küsür Mbps alabileceksin.
yeni yaptığım eklemedeki gibi , binama FTTH çekebilirmiyim mahallenin altyapısı ve binanın altyapısı destekliyor. 4 katlı 4 dairemiz var çok sorun çıkartacaklarını düşünmüyorum bina bizim.

yeni yaptığım eklemedeki gibi , binama FTTH çekebilirmiyim mahallenin altyapısı ve binanın altyapısı destekliyor. 4 katlı 4 dairemiz var çok sorun çıkartacaklarını düşünmüyorum bina bizim.
Şimdi siz ne kullanıyorsunuz, VDSL mi? Binada da ayrıca FTTB var. Ama siz FTTH istiyorsunuz diye anladım. Ama size FTTH çekeceklerini sanmam, mahallenin altyapı planlaması FTTB'ye göre yapıldıysa altyapı ona yetecek kadardır.

Şimdi siz ne kullanıyorsunuz, VDSL mi? Binada da ayrıca FTTB var. Ama siz FTTH istiyorsunuz diye anladım. Ama size FTTH çekeceklerini sanmam, mahallenin altyapı planlaması FTTB'ye göre yapıldıysa altyapı ona yetecek kadardır.

Şu an VDSL paketimiz var ama binada FTTB var sadece dairemize kablo çıkmıyor (çıkıyor ama bakır kablo ile CAT6 falan mı oluyor tam bilmiyorum) benim sorum onu yapacaklar mı? Mahallenin altyapısı FTTB mi bilemem ama karşı binada GPON FTTH var.
Senin sorunu cevabı olarak VDSL kullanıyor olmalıyız

Şu an VDSL paketimiz var ama binada FTTB var sadece dairemize kablo çıkmıyor (çıkıyor ama bakır kablo ile CAT6 falan mı oluyor tam bilmiyorum) benim sorum onu yapacaklar mı? Mahallenin altyapısı FTTB mi bilemem ama karşı binada GPON FTTH var.
Senin sorunu cevabı olarak VDSL kullanıyor olmalıyız
Evde duvar içindeki tesisatta cat kablo varsa ona da bağlantı yapılabilir FTTB için. Ama sıfır kablo çekilecekse ben Telekomun çekeceği düşünüyorum, zira FTTH altyapıda eve kadar fiber çekiyor. Ama tabiki fiber kabloyu elektrikçi çekemez zaten. Ama Cat kabloyu çekebilir. Bu yüzden belki kablo çekme zorunluluğu üstlenmiyorsa şaşırmaya da bilirim. Arayıp sormanız en iyisi. Apartmana FTTH getirtmek ise telefonla söylemekle olmaz, mahallede varsa örneği, il-ilçe müdürlüğüne gidip konuşmak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı