Full oyun oynadım LGS 1 ayda başarılı olur muyum?

Yatıp kalkıp çalışırsanız konuları 2 haftada çok rahat halledersiniz diye düşünüyorum. Ardından da direk yeni nesile başlayın derim, zorlanırsanız video çözümlerden gidin, mantığına odaklanın çözmeye değil. İnşallah başarırsınız hocam.
 
LGS hiç takmadım ders çalışmayı hiç sevmeyen biriydim, şimdi 1 ay kala ne yapmalıyım? Çok pişmanım okul notlarımı atıyorum herkesin yazmasını bekliyorum.

Eki Görüntüle 1007594

Eki Görüntüle 1007594

Başarı tabii garanti olmaz ama ben de 2 sene önce Full oyun oynayıp 1 hafta kala çalışmıştım 370 almıştım ( bir de kaydırma yapmıştım edebiyatta 10 soru civarı ona rağmen ).
 
Bir ayda tabii ki var. 15 günde %6 yapan tanıdıklarım var. Ama temelin biraz eksik gibi. Derslike'ın Matematik/Fen videolarını izle. Kkt ile örnek soruları çöz sonra her gün 2 deneme+90 matematik (yeni nesil) 30 paragraf çözmeye bak. Hala şansın var. Hiçbir şey için geç değil.
 
Merhabalar. Açık söylemek gerekirse belli dersler için ciddi anlamda "temel" bilginiz yoksa cidden büyük bir ilerleme kat etmek zor olur, kendimden ve çevremden biliyorum. Yanlış anlaşılmasın ama iddia ediyorum, buraya "Fen çok kolay, sevmememe rağmen çok iyi notlar alıyorum." gibi yorumlar yazan adamlar zaten bu konuları biliyor, öğrenme fırsatına senden önce rahatlıkla erişebiliyor. Ta ortaokul hatta ilkokuldan beri derslerine sımsıkı çalışan (Bunda kötü bir şey yok tabi ki ancak buna doğru düzgün erişemeyen insanlar da var.) daha doğrusu sürekli bu konularda destek görerek belli bir seviyeye gelmiş kişiler bunlar. Ki lisede görülen dersler zaten bu ortaokulda görülen derslerin devamı niteliğinde; dolayısıyla böyle yoğun bir eğitimden geçmiş birinin ileride hatta sınavda başarısız olması abes olacaktır.
Yukarıda kendimden ve çevremden biliyorum dedim ya, sana yardımcı olması için bu konuyu biraz açacağım. İlk ve ortaokulu sekiz yıl boyunca varoş bir mahallenin varoş bir okulunda okudum. Okula gelen çocuklar ciddi anlamda geleceğin "gangster" adayları olacak insanlardı genelde. Şu an bildiğiniz "çakal" şeklinde gezen, insanlara hiçbir faydası olmayan ve zararlı insan artıkları hepsi. Böyle bir çevrem olduğunu düşün işte. Fakat okulda yirmi civarlarında kişi sınavdan 400 ve üzeri puan alıp bir şekilde daha iyi okullara gitti.
İşte bu dediğim kişiler ta küçüklüğünden beri bu süreçte olan, hayatı çoğu zaman derslerle beraber bütünleşmiş olan kişilerdi. Sakın yanlış anlamayın ama bu insanların dersler dışında hiçbir şey yapabildiği yoktu, şu anda da öyle. Bu onlar için hem bir artı hem de bir eksi. Günlük hayatta temel işlevlerden, eylemlerden bile uzak olmak bir eksi olsa da güzel eğitim sistemimizde (!) aldıkları puanlar sayesinde bizim için "güzel" ya da "lüks" olarak sayılabilecek eğitim kalitesine veya refahına ulaşabiliyorlar. Bu durum iyi midir kötü müdür, tamamen tartışmaya açık.
Sana tavsiyem küçük arkadaşım, eğer ki önceden gelen matematik ve fen bilgin yoksa hiçbir şekilde ders falan çalışma, oynadığın oyuna devam et. Ciddiyim. Emin ol gelecekte bu durumu fark edince çok üzüleceksin. Bazen acı şeyler duymak gerekir.
Ve sana iyi bir şey demek isterim. Liseye geçtiğin zaman ciddi anlamda "inek" olmaya karar verirsen liseye geçiş sürecinden daha rahat bir sürece gireceksin demektir. Lisedeki konular ortaokulda gördüğün şeylerin devamı hatta bir kısmı tamamen aynı şeyler. Tabi dört yıl içinde kararların ya da yapacağın şeyler neler olacak bilemem, hayatta başarılar.
 
Teknoloji tasarımdan nasıl 60 puan aldın? Çok sevdiğim bir dersti benim.

1 ay yatsanız kalksanız sabah akşam çalışıp, ders kağıdıyla çorba karıştırsanız bile pek şans vermiyorum 1 ay içerisinde LGS'de başarılı olabileceğinize.

Kardeşim her hoca ve her çocuk bir değil senin sevdiğin dersi ben sevmek ve ödevini yapmak zorunda değilim. Ki insan isteyince başarır hiç çalışmamak mı az da olsa çalışmak mı? İnsanların hevesini kırmayın.
 
Herkes hayır diyor ama son 1.5 ayda çalışarak Sakarya'nın en yüksek puan isteyen fen lisesine girdim.(15 Temmuz) mümkün ama konu eski zaten.
 
Başarı yatarak olmuyor maalesef. Tabii kendi çapında bir şeyler yaparsın ancak kötü sonuç gelmesi durumunda da zaten yapacak bir şey yok, çalışman gerekirdi zamanında. Şu an ne yapıyorsun bilmiyorum, kötü lisedeysen de çok umursama. Liseyi iyi tutmaya bak, üniversite sınavında sıkıntı çekme hiç değilse.
 

Geri
Yukarı