Fullbody'e geri mi dönülmeli?

qnpases

Hectopat
Daha fazla  
Spora başlayalı neredeyse 3 ay oldu ama direkt split hareketlerle başladım. Fullbody başlamanın bir avantaj olduğunu da sonradan öğrendim. Sizce full bodye geri dönüp sonra mı splite geri döneyim yoksa şu an olduğum gibi çalışmaya devam mı edeyim?

Spora başlayalı neredeyse 3 ay oldu ama direkt split hareketlerle başladım. Fullbody başlamanın bir avantaj olduğunu da sonradan öğrendim. Sizce full bodye geri dönüp sonra mı splite geri döneyim yoksa şu an olduğum gibi çalışmaya devam mı edeyim?

Şu an sabit bir planın varsa onunla devam et (gelişimden memnunsanız).
Hangi spliti yapıyorsunuz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Stiff leg deadlifts ve pull UPS'ı atlayabilirsin.

Şu an sabit bir planın varsa onunla devam et (gelişimden memnunsanız).
Hangi spliti yapıyorsunuz?
Göğüs+arka kol, Sırt+ön kol, Omuz+bacak 1 gün offday ve tekrar yapıyorum. Yani 3 ayda nasıl bir gelişim bekleyebilirim bilmiyorum ama bicepslerim dışında herhangi bir yerin gözle geliştiğini farketmedim açıkçası.

Göğüs+arka kol, sırt+ön kol, omuz+bacak 1 gün offday ve tekrar yapıyorum. Yani 3 ayda nasıl bir gelişim bekleyebilirim bilmiyorum ama bicepslerim dışında herhangi bir yerin gözle geliştiğini fark etmedim açıkçası.

Splitiniz sağlam hocam, benimle neredeyse aynı spliti yapıyorsunuz zaten bende sadece omuz göğüs gününde. Zaten kilolu biri olarak başladıysanız 3 ay içinde yağ oranı düşmedikçe biceps dışında başka yerlerde gözle gözüken kas artışı olacağını zannetmiyorum. Eğer kilo aynı kalıp güç artışı yaşanıyorsa oradan anlayabilirsiniz.

Splitiniz sağlam hocam, benimle neredeyse aynı spliti yapıyorsunuz zaten bende sadece omuz göğüs gününde. Zaten kilolu biri olarak başladıysanız 3 ay içinde yağ oranı düşmedikçe biceps dışında başka yerlerde gözle gözüken kas artışı olacağını zannetmiyorum. Eğer kilo aynı kalıp ya da güç artışı yaşanıyorsa oradan anlayabilirsiniz.
Yok hocam ya, yaş 20, kilom 60 ve yağ oranım çok düşük. Belki de ufak ufak gelişen yerlerim vardır her gün bakıp fotoğraf çekmedim. Ağırlıklar da ufak tefek arttı zaten kreatine de bu hafta başladım. Ama bazen hareketleri doğru yapıp yapmadığımı kafaya çok takıyorum. Spora tek gittiğimden hareketleri YouTube'dan öğrenmeye çalışarak gittim. Yine de yaptığım bazı yanlış hareketleri İngilizce bilen adamlar göstermeye çalıştı. Mesela sanırım ilk ayın sonuna doğru seated cable row yaparken yanıma bir adam geldi ve doğrusunu gösterdi. Kendi kendime dedim ki ben bu hareketi 1 aydır yanlış mı yapıyorum. Onları çok kafaya takıyorum, o yüzden gereken ilerlemeyi gösterememekten korkuyorum açıkçası.

Yok hocam ya, yaş 20, kilom 60 ve yağ oranım çok düşük. Belki de ufak ufak gelişen yerlerim vardır her gün bakıp fotoğraf çekmedim. Ağırlıklar da ufak tefek arttı zaten kreatine de bu hafta başladım. Ama bazen hareketleri doğru yapıp yapmadığımı kafaya çok takıyorum. Spora tek gittiğimden hareketleri YouTube'dan öğrenmeye çalışarak gittim. Yine de yaptığım bazı yanlış hareketleri İngilizce bilen adamlar göstermeye çalıştı. Mesela sanırım ilk ayın sonuna doğru seated cable row yaparken yanıma bir adam geldi ve doğrusunu gösterdi. Kendi kendime dedim ki ben bu hareketi 1 aydır yanlış mı yapıyorum. Onları çok kafaya takıyorum, o yüzden gereken ilerlemeyi gösterememekten korkuyorum açıkçası.

Bu ilk aylar genelde en zorudur zaten hocam, hangi hareketlerin etkili hangilerinin kötü olduğunu anlamakla geçer. Formuda etrafta çalışan insanlara sorabilirsiniz, zaten orada bir hareketi yanlış yaptınız diye aşağılayacak pek insan yoktur, çoğu yardımseverdir. Sorunun zaten split te olduğunu düşünmüyorum ama için rahat edecekse full body e geçebilir ya da farklı splitler deneyebilirsin, zaten her türlü kas gelişiyor, sen sadece yeteri kadar protein ve kilo almaya ve günlük en az 3L su içmeye bak. Bende zaten ilk 3 ayda çok bir değişim yaşadığımı hatırlamıyorum, herkesin genetiğine göre zaten.

Göğüs+arka kol, Sırt+ön kol, Omuz+bacak 1 gün offday ve tekrar yapıyorum. Yani 3 ayda nasıl bir gelişim bekleyebilirim bilmiyorum ama bicepslerim dışında herhangi bir yerin gözle geliştiğini farketmedim açıkçası.
Antrenmanlarınızı kaydediyor musunuz? Antrenman kaydedip her antrenman bir öncekinden bir fazla tekrar ya da ağırlık çıkarmaya çalışmak önemli çünkü. Hevy diye bir uygulama var kaydetmesi ve takip etmesi oldukça kolay.

Antrenmanlarınızı kaydediyor musunuz? Antrenman kaydedip her antrenman bir öncekinden bir fazla tekrar ya da ağırlık çıkarmaya çalışmak önemli çünkü. Hevy diye bir uygulama var kaydetmesi ve takip etmesi oldukça kolay.
Evet kaydediyorum ama dediğiniz uygulamaya bir göz atacağım.

Geri
Yukarı