Fury Renegade 1 TB soğutması nasıldır?

EricCraven

Hectopat
Makaleler
11
Anakart
Asus Tuf B550M-E
Selam,
Arkadaşlar bu ürünü Fury Renegade 1TB modelini sipariş ettim yalnız anladığım kadarı ile böyle performanslı ürünler ısınıyor.
Bu M.2'nin üzerinde grafen ince bir malzeme varmış ısı yayıcı diyorlar bu yeterli geliyor mudur? Benim anakartın tasarımı gereği.
Soğutma sadece PCI X3 de var üstte PCI X4 de yok o nedenle üstte olacağı için hali ile ekran kartı ve işlemci arasında kalıyor.
Şimdi bende 970 EVO vardı ona bundan satın almıştım.

1705502105803.png

Bu ürünü 970'den söküp bu Renegade'in direk üstüne taksam olur mu? Yoksa Renegade'in üzerindeki ısı yayıcıyı çıkarmam mı gerekiyor? Ya da 2'si bir olursa daha mı iyi olur? Siz ne dersiniz?

Yani diğer SSD'de olduğu gibi aynı mantıkta yeni SSD'yi de soğutacaktır. Bunun için de üzerindeki ısı yayan etiketi söküyorlar diye biliyorum. Sonrasında termal ped ile SSD üzerine uyguluyorlar. Mantık olarak bir şey değişmiyor yani.

Anladım ben dedim belki ısı yayıcı da ekstra etki gösterir diye ama sökmek daha iyi olur diyorsunuz.

Yani diğer SSD'de olduğu gibi aynı mantıkta yeni SSD'yi de soğutacaktır. Bunun için de üzerindeki ısı yayan etiketi söküyorlar diye biliyorum. Sonrasında termal ped ile SSD üzerine uyguluyorlar. Mantık olarak bir şey değişmiyor yani.

Acaba ben bu soğutucuyu 970'den sökünce yapışkan termal pad yapışkanlığını kaybetmez umarım.

Termal Ped özelliğini yapışkanlığından almaz. Sertleşir ve o yumuşak hamurumsu sakızımsı kıvamı giderse işlevselliğini kaybetmiş anlamına gelir. 3 sene sonrasında da zaten durduğu yerde bile işlevselliğini kaybetmeye başlar. Çıkarırken yırtılma vs şeyler yaşanaiblir ama sorun değil bence. Etiketi çıkararak direkt çiplerin üzerine değmesi tabii ki ısı aktarımını daha fazla sağlayacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı