Futbol oynarken dalağım şişiyor

Diga

Hectopat
Katılım
5 Aralık 2020
Mesajlar
1.040
Çözümler
7
Arkadaşlar merhaba ben yaklasık 8 ay gibi bir süredir futbol antrenmanlarına ve maclarına cıkıyorum kondisyon derecem gayet iyi ve son 1 aydır dalağım daha kolay şişmeye başladı bunun nedeni ne olabilir?
 
Bilimsel açıklamasını araştırmadım fakat futbol oynadığım dönemlerde yanlış beslenme ve sıvı tüketiminden dolayı dalağım şişiyordu. Sonra hoca yemek yeme şeklimi değiştirmemi istemişti.

Hocam sıvı tuketımı derken mesela ben antrenmandan önce su içiyorum ona benzer şekildemi ve beslenme şekliniz nasıldı.
 
Hocam sıvı tuketımı derken mesela ben antrenmandan önce su içiyorum ona benzer şekildemi ve beslenme şekliniz nasıldı.

Antrenmandan önce su içilmez işte. Klasik hata. Sıvı tüketmek zorundaysan yudum yudum alacaksın. Ben ofansif orta saha oyuncusuydum 9 sene oynadım. Sindirim problemlerim vardı. Enerji versin diye tükettiğim şekerli gıdalar dokunuyordu. Üstüne sıvı tüketince dalak fıçı gibi oluyordu. Sonra bir dilim ekmek ve tavuklu gıdalara döndüm. Yemekle sade soda tüketmeye alıştım.
 
Antrenman ve özellikle maçtan 30 dakika öncesi içerisinde herhangi bir besin almıyorduk biz. Su içmeniz gerekirse "bebek" gibi içmemizi söylüyordu antrenörümüz. Sabah kahvaltısında antrenman ve maçtan 3 saat öncesinde haşlanmış yumurta yiyorduk. Devre arasında suyu oturarak yine yudum yudum içiyorduk. Maçtan 30 dk sonra da yine hiçbir besin yemiyorduk. Suyu en fazla 1 şişe içiyorduk.
Soğuk havada maça çıkacaksak , maça çıkmadan önce az da olsa soğuk su içiyorduk. Havaya alışmak için olabilir tam bilmiyorum onu , bize söylemiyordu antrenörümüz sırrını fakat işe yarıyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı